StoryEditorOCM
OstaloPjenit će se u Crnici

Šibenik za vikend domaćin polufinalnog turnira Kupa Hrvatske: Solaris i Primorje favoriti za final four

Piše Krešimir Gulin
20. listopada 2022. - 11:58

U samo 20-ak dana otkako su počela vaterpolska klupska natjecanja šibenski Solaris se pojavljuje i na četvrtom kolosijeku. Nakon nastupa u domaćem prvenstvu, Regionalnoj ligi i Len Euro Cupu, Sunčani će od petka do nedjelje u Crnici biti domaćini jednog od dva polufinalna turnira Kupa Hrvatske.

U grupi sa Šibenčanima su još riječko Primorje, splitski POŠK i korčulanski KPK. Samo prvoplasirani ide na završni turnir koji će bti odigran 7. i 8. prosinca u Zagrebu.

Na papiru Solaris i Primorje su prvi favoriti za prolaz na Final four:

- Doista, po imenima Primorje ima moćnu ekipu. Možda su u prijelaznom roku napravili najbolji posao od svoju dovođenjem Muslima, Brugljana, Nizozemca Te Rielea i Turčina Oguzcana. No, ni POŠK nije bezopasan. Što se moje momčadi tiče, mi nemamo rezultatskih imeprativa. Mlada smo momčad koja je koncipirana tako da može dobiti svakog ako pruži odličnu partiju. Na žalost, neiskusni smo pa stvari mogu otići i u suprotnom pravcu. Mene najviše žalosti činjenica što nismo prošli prave pripreme, stoga nam je svaka utakmica dobro došla da se uigravamo. Trebat će nam dosta strpljenja i rada, pa je još prerano za prognoze gdje će nas ova sezona u konačnici dovesti- kazao je Jure Marelja, trener Solarisa.

U drugoj polufinalnoj skupini koja se igra u Zagrebu stvari su puno jasnije. Tamo je Mladost izraziti favorit u konkurenciji splitskog Mornara, Zadra i Medveščaka.

Pobjednika šibenske i zagrebačke skupine na završnom turniru već čekaju dubrovački Jug i splitski Jadran.

Raspored utakmica Solarisa:

Petak, 21. listopada: Solaris- POŠK (19 sati).

Subota, 22. listopada: Solaris - Primorje (19,45 sati).

Nedjelja, 23. listopada: Solaris - KPK (11,45 sati).

18. srpanj 2024 09:41