StoryEditorOCM
OstaloITF World Tennis Tour

Šibenik domaćin jednog od najjačih turnira za tenisačica ove godine u Hrvatskoj: ‘Profesionalni tenis se opet vraća na Šubićevac!‘

Piše Šibenski.hr
30. rujna 2022. - 17:50

U Šibeniku s ovih dana održava još jedan turnir tenisačica iz serije ITF World Tennis Toura W 25.

Susretima pretkvalifikacija u četvrtak će u Šibeniku započeti turnir tenisačica koje će se boriti za nagradni fond od 25.000 američkih dolara i bodovati za WTA listu. Bit će to jedan od najjačih turnira tenisačica ove godine u Hrvatskoj, kako po sudionicama, tako i nagradnom fondu, a najvažnije je da će biti odlična prilika za hrvatske igračice da osvoje bodove za profesionalnu rang listu.

Igrat će se na terenima TK Šubićevac: kalifikacije će početi u subotu 1. listopada, a glavni turnir je na rasporedu od ponedjeljka, 3. listopada.

- Profesionalni tenis se opet vraća na Šubićevac, a to će našim tenisačicama biti izvrsna mogućnost da se u međunarodnoj konkurenciji dokažu u domaćem ambijentu. Za Petru Marčinko danas svi znaju, a prije godinu dana ona je napravila veliki skok na rang listi zahvaljujući, među ostalim, i uspjesima u Šibeniku. To dovoljno govori koliko su ovakvi turniri važni - rekla je direktorica turnira Iva Čogelja Juras.

25. travanj 2024 10:32