StoryEditorOCM
Ostalotereni na šubićevcu

Šibenik domaćin jakog ženskog turnira u tenisu: ‘Stižu nam igračice koje nastupaju i na grand slamovima‘

Piše Šibenski.hr
3. listopada 2022. - 18:31
Na konferenciji za medije predstavljen je jedan od najjačih teniskih turnira koji je održan u Šibeniku

U povodu internacionalnog teniskog turnira ITF W25 danas je na terenima Teniskog kluba Šubićevac održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen jedan od najjačih teniskih turnira koji je održan u Šibeniku, a čiji glavni ždrijeb počinje u srijedu.

"Nakon što smo prošle godine organizirali četiri turnira čiji je nagradni fond bio 15 tisuća dolara, ove godine smo dobili i organizirali turnir vrijednosti 25 tisuća dolara, što nas zapravo stavlja u organizatore jednog od najboljih turnira u Hrvatskoj. Kvalifikacije igraju 44 igračice, a 34 su u glavnom turniru. Kolika je jačina turnira, svjedoči i to da imamo igračice koje igraju grand slamove“, istaknula je direktorica turnira Iva Čogelja Juras.

Potpredsjednik Hrvatskog teniskog saveza Neven Nakić dodao je kako mu je iznimna čast i zadovoljstvo biti dijelom turnira koji je polog i temelj za buduće uspjehe šibenskog tenisa.  

„Na putu smo, odnosno vrlo blizu smo realizaciji projekta teniske dvorane te ćemo na taj način ovakve turnire organizirati u što većem broju. Moram reći kako smo prošle godine prilikom organizacije turnira iz serije 15 imali u Šibeniku preko 10 tisuća noćenja te da smo zaradili dobru reputaciju u teniskim krugovima“, rekao je Nakić.

Direktor HTS-a Vladimir Jovanoski kazao je kako mu je drago da su u Hrvatsku ponovno vratili profesionalne turnire te da je Šibenik prihvatio organizaciju ženskog turnira.

Paško Rakić, viši stručni suradnik za udruge civilnog društva i sport Grada Šibenika, naglasio je kako i ove godine Grad Šibenik čvrsto i konkretno podupire i pomaže organizaciju turnira.

„Grad Šibenik je grad sporta, ali i grad turizma te je jako važno uvidjeti samog održavanja turnira. Naime, ovdje se spaja čvrsta sinergija sporta i turizma te ovako produžujemo turističku sezonu. Nadam se da ovo nije posljednji turnir te da će marljiva ekipa iz TK Šubićevac i naredne godine organizirati ovakav turnir“, kazao je Rakić.

Podršku turniru dali su, osim Grada Šibenika i Hrvatskog teniskog saveza, Ministarstvo turizma i sporta, Nacionalni park Krka, JU Športski objekti Šibenik, Zajednica sportova Grada Šibenika, Turistička zajednica Grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Vodovod i odvodnja, Lučka uprava Šibensko-kninske županije te Hotel Imperial.

27. ožujak 2023 17:30