StoryEditorOCM
Ostalonoć europskih prvaka

Šibenčanka Matea Skelin proglašena za najbolju vaterpolisticu u 2022. godini

Piše Šibenski.hr
8. prosinca 2022. - 11:38

U “Laubi” odnosno na Noći europskih prvaka proglašena je najbolju hrvatsku vaterpolisticu u 2022. godini. To je igračica ŽAVK Mladosti, Matea Skelin. Odlična cijele klupske sezone, s mladostašicama je osvojila i naslov prvakinja države, a bila je i među najboljim igračima hrvatske reprezentacije na EP u Splitu.

Igračica zagrebačkog kluba mladost u svojem rodnom Šibeniku s plivanja prešla na vaterpolo, a potom iz Šibenika zatim dolazi u Zagreb i niže uspjehe s klubom - Kup Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske, Regionalna liga…

- Matea ima sve karakteristike igračice budućnosti, ona je dobra u obrani, ona je dobra u svim fazama igre. Pokazala je jednu stabilnost, graciju, tehniku i kvalitetu koju je prenijela na ekipu - izjavio je legendarni trener Ratko Rudić.

Ocjenjivački sud u izboru za Vaterpolisticu godine 2022. činili su – Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, potom Ratko Rudić i Milivoj Bebić, članovi Upravnog odbora HVS-a, te treneri i dužnosnici u ženskom vaterpolu, Mia Šimunić, Marijo Ćaleta, Aljoša Kunac i Dario Bojčić.

21. travanj 2024 16:35