StoryEditorOCM
OstaloIZBORNIK BARAKUDA

Šibenčanin poslao upozorenje uoči sudara s Mađarima: ‘To zna biti zafrkana stvar, meni nije, ali drugima sigurno je‘

Piše Dean Bauer/SN
13. siječnja 2024. - 14:23

Ivica Tucak, izbornik aktualnih europskih prvaka uoči polufinala Europskog prvenstva protiv Mađarske je upozorio na jedno.

- Podsvijest je "zafrkana" stvar. Meni nije, ali svima okolo sigurno da, a u podsvijesti je svima da ta Mađarska ovdje nije kompletna. No, oni su izuzetno jaki, opasni i imat ću ozbiljan razgovor s igračima, pojasniti im da to u podsvijesti uopće ne smije biti prisutno. Znam koliko će nas teška utakmica čekati protiv suparnika koji igra sjajno i koji je napravio veliku stvar. No, ja sam rekao i ranije još, da je naša želja otići do kraja, želimo igrati finale, želimo osvojiti zlato. Napravit ćemo sve da otvorimo vrata Pariza već sada, u Zagrebu. U predivnoj atmosferi, nošeni našom publikom, mislim da imamo pravo vjerovati da možemo ići do kraja.

Mađarska je bitno drukčija momčad od Grčke, pa i Španjolske. Mladi, brzi, kako ćete se njima suprotstaviti.

- Rekao sam da su me protiv Srbije oduševili. Dok sam ih gledao iz Dubrovnika, protiv Grčke i Italije, mislio sam "Pa hajde, igraju neopterećeno", ali da su u eliminacijskoj utakmici odigrali onako zrelo, s tako veličanstvenim šuterima, Taj mali broj 2, Tatrai. Znam Vince Vigvarija, Adama Nagyja, Feketea... Imaju 5-6 fantastičnih igrača, ljevak Burian na desnoj strani. Obrana će morati biti bolja nego protiv Grčke.

Može li bolje od onog u petak?

- Morat će! Barem ta razina koncentracije.

Hrvatska izborila dobar ždrijeb u Dohi

Puno je toga napravljeno četvrtfinalnom pobjedom nad Grčkom u petak navečer. Jedna od stvari je i ono što smo pisali dan ranije, to je skupina na Svjetskom prvenstvu u Dohi, koje počinje već 4. veljače.

S ovog EP tri momčadi još odlaze na SP u Dohu, Hrvatska je kao sad najbolje plasirana od onih koji nisu prije Dubrovnika i Zagreba osigurali Katar, postala momčad nazvana Europa 1 u ždrijebu Svjetskog prvenstva koji je već obavljen. Konkretnije, Barakude će u Dohi igrati u skupini A s momčadima Australije, Španjolske i Južne Afrike. Ta se skupina križa sa skupinom B u eventualnoj osmini finala ako bi došlo do nje, tada bi nam suparnici bili Kina ili Brazil. Samim time se lagano otvaraju vrata Pariza. Naime, iz Dohe će na Olimpijske igre četiri najbolje plasirane momčadi koje nisu već osigurale Igre. Blizu smo, stvarno vrlo blizu...

02. svibanj 2024 22:28