StoryEditorOCM
Ostaloivica tucak

Šibenčanin odveo Barakude u polufinale: ‘Više nema slabih protivnika, sada idemo u borbu za medalje‘

Piše Hina
7. rujna 2022. - 09:34

Mogu reći da je naš primarni cilj ostavren - ostali smo u vrhu svjetskog i europskog vaterpola, ali sada želimo medalju, kazao je hrvatski vaterpolski izbornik Ivica Tucak nakon pobjede nad Gruzijom u Splitu i plasmana u polufinale Europskog prvenstva.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Splitu sigurnom 15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2) pobjedom protiv Gruzije u četvrtfinalu.

"Obrana je naš najbolji dio, na tome smo baš krvavo trenirali zadnja dva mjeseca. Tako je bilo i večeras. Malo smo odmarali momčad, što nekad nije dobro jer se gubi tenzija, ali i Talijani su imali jednosmjernu utakmicu. Imamo još puno rezervi".

Hrvatska će igrati svoje 10. europsko polufinale u četvrtak protiv Italije koja je izbacila Francusku.

"Ovo će biti drugo polufinale u dva mjeseca i to me čini jako ponosnim. No, sada slijedi borba za medalje, čeka naš Italija, strašno teški protivnik s kojima smo ove godine odigrali sedam-osam što službenih, što prijateljskih, što službenih utakmica i rezultat uvijek bio minimalan ili za njih ili za nas. Ja vjerujem da imamo snagu da ih pobijedimo, igramo kod kuće, pred ovom divnom splitskom publikom", kazao je Tucak, koji je nastavo hvaliti Talijane.

"Igraju jako agresivni vaterpolo, na granici prekršaja, a u napadu raspolažu s trojicom vhunskih individualaca. Znamo sve o njima. Pogledajte u kakvu smo društvu - Italija,Mađarska, Španjolska i mi. Tu nema slabih".

29. svibanj 2023 14:44