StoryEditorOCM
Ostaloplivanje

Šibenčani pokazali dobru formu kada je bilo najpotrebnije; Briljirao Mauro Galić te postao kadetski prvak Hrvatske

Piše šibenski.hr
27. srpnja 2022. - 07:53

Na zagrebačkim Sveticama proteklog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete. Kroz tri dijela natjecanja nastupilo je 218 plivačica i plivača, a među njima i četiri plivača Plivačkog kluba Šibenik.

- Naši plivači ponovno su otplivali svoje najbolje rezultate te pokazali odličnu formu kad je to bilo najpotrebnije. Mauro Galić je postao novi prvak Hrvatske u disciplini 100 leptir. Nakon bronce na Prvenstvu Hrvatske u 25m bazenima Mauro je ovog puta bio najbrži i s rezultatom 1:01,81 zasluženo odnio zlato- kazao je Dino Tepić iz PK Šibenik.

U drugom dijelu programa Mauro je još jednom došao do medalje. U dvostruko dužoj dionici uspio je svoj najbolji rezultat poboljšati za 7 sekundi i popeti se na izvrsno 3. mjesto pobjedničkog postolja.

image

Članovi PK Šibenik

Niko Silov je nakon loma ruke u lipnju nastupio u pet disciplina i otplivao svoje najbolje rezultate u svih pet. Najbolju utrku je imao u disciplini 200 leđno u kojoj je završio na 11. mjestu s popravljenim osobnim rekordom za 6 sekundi.

Josip Silov je također nastupio u pet pojedinačnih disciplina u kojima je ostvario 4 osobna rekorda. Najbolji plasman imao je u disciplini 400 mješovito gdje je zauzeo 9. mjesto. Dodajmo kako su i Josip i Niko ulazno godište kadeta te se od njih iduće sezone očekuje borba za plasmane u kadetskoj konkurenciji.

Luka Cvitan je nastupio u dvije prsne discipline i u obje popravio vremena s Regionalnog prvenstva na kojem je ostvario normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske. U disciplini 100 prsno zauzeo je 17. mjesto od 33 plivača koja su nastupila.

- Nastavak uspješnih plasmana očekujemo i od naših juniora i mlađih juniora koje očekuje Prvenstvo Hrvatske od 28. do 31. srpnja- zaključio je Tepić.

25. travanj 2024 01:30