StoryEditorOCM
OstaloEuro len cup

Šibenčani pobjedom protiv Nijemaca započeli turnir u Solunu: početak je bio ‘klimav‘, onda su Sunčani zavladali bazenom

Piše Krešimir Gulin
13. listopada 2022. - 18:18

Vaterpolisti Solarisom pobjedom (11:5) protiv njemačkog Ludwigsburga započeli su turnir prvog kruga LEN Euro Cupa koji se igra u grčkom Solunu.

Tom pobjedom, momčad trenera Jure Marelje napravila je važan korak naprijed prema plasmanu u daljnju fazu drugog po snazi europskog klupskog natjecanja.

Sunčani su s evidentnim grčem ušli u utakmicu. Kao da im je trebalo vremena da se adaptiraju na uvjete nakon jučerašnjeg dugog putovanja do sjevera Grčke.

Nisu stvari dobro izgledale u zadnje dvije minute prve četvrtine kad su Nijemci,inače puni igrača sprostora bivše Jugoslavije, zabili tri gola i poveli 3:0.

Međutim, Šibenčani su vrlo brzo pohvatali konce i zavladali bazenom, tako da je do odlaska na ‘veliki‘ odmor već bilo 4:4. U tom razdoblju dva gola za Solaris zabio je Vice Erak, a po jednom su mrežu vratara Ludwigsburga pogađali Karlo Kreković i Petar Čondić Kadmenović.

Bolju igra Solarisa nastavljena je i u trećoj četvrtini kada su pogocima Penave, Radana i Burburana Sunčani otišli na (7:5).

Valja istaknuti činjenicu kako je Solaris izuzevši prve četvrtine igrao sjajnu obranu. U preostale tri dionice Nijemci su svega dvaput svladali Marina Šparadu, a niti jednom u zadnjih 11 minuta utakmice.

Baš u zadnjoj četvrtini Sunčani su pokazali dominaciju.Dvaput Zvonimir Butić te po jednom Čondić Kadmenović i Penava bili su strijelci za konačnih i uvjerljivih (11:5) Solarisa.

U drugom kolu, u petak u 17 sati po hrvatskom vremenu Solaris će igrati protiv nizozemskog ZV de Zaana.

Solaris- Ludwigsburg 11:5 (0:3, 4:1, 3:1, 4:0)

Solaris: M. Šparada, Jakovčević, Erak (2), Brajković, Čondić Kadmenović (2), Butić (2), Kreković (1), Radan (1), Penava (2), Sirovec, Burburan (1), T. Šparada, Štrkalj.

Ludwigsburg: Katuša, Kutchuashvili (1), Pavičić- Capucho (2), Bauer (1), Džaja, Manić, Anđelić, Metodiev, Lipar, Prieto Hernandez, Blažević (1), Škiljić, Pisk.

22. travanj 2024 20:57