StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Šibenčani nisu bili prolaznici na jednom od najjačih mitinga u Hrvatskoj; Evo koja trojka je ostavila najdublji trag

Piše šibenski.hr
12. studenog 2019. - 11:28

Završen je i drugi ovosezonski HEP Grand Prix plivački miting Više od 480 plivačica i plivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije i Slovenije okupilo se na još jednom izdanju "mitinga Mladost". Tradicionalno, bio je ovo jedan od najjačih mitinga u Hrvatskoj.

U odličnim rezultatima koji su ostvareni na natjecanju istakli su se i plivači Šibenika. Robert Vukičević ponio je nagradu za najvredniji rezultat u juniorskoj konkurenciji. U disciplini 100 metara slobodno otplivao je vrlo dobrih 49.30 što je samo 12 stotinki sporije od njegovog osobnog rekorda. Bilo je to dovoljno za drugo mjesto u apsolutnoj konkurenciji i prvo mjesto u juniorskoj. Još jednu odličnu utrku Vukičević je otplivao i na dvostruko dužoj dionici gdje je isplivao svoj osobni rekord koji sad iznosi 1:50.27, što je bilo dovoljno za zlata u apsolutnoj i juniorskoj konkurenciji. U disciplini 200 metara leptir Vukičević je ostvario prvo vrijeme u juniorskoj i šesto vrijeme u apsolutnoj konkurenciji.

 

 

Najuspješnija plivačica Šibenika bila je Marija Kardum, koja je najbolji rezultat otplivala u disciplini 400 mješovito s vremenom 4:55.96 što je bilo dovoljno za drugo mjesto u konkurenciji juniorki i četvrto vrijeme u apsolutnoj konkurenciji.

- Mariji je nedostajalo tek 97 stotinki do norme za Europsko prvenstvo koje će se održati od 4. do 8.12. 2019. u Glasgowu. U disciplinama 50 metara i 200 metara leđno Kardum je osvojila brončane medalje kod juniorki- kazao je Dino Tepić iz PK 'Šibenik'.

Plivač 'šIbenika' Toni Slavica bio je tri puta zlatni kod mlađih juniora. Slavio je u disciplinama 100 metara prsno, 200 metara mješovitom i 400 metara mješovito u kojoj je ostvario i drugo vrijeme u apsolutnoj konkurenciji.

 

 

Emma Curavić je doplivala do dvije medalje u sprinterskim disciplinama. Na 50 metara leđno osvojila je srebro dok je u disciplini 50 metara slobodno osvojila broncu s novim osobnim rekordom.

Anamarija Vukičević je izborila plasman u B finala gdje je u disciplinama 100 metara i 200 metara prsno zauzela šesto mjesto.

- Od naših plivača nastupila je i Lana Dubravica koja je svoj najbolji nastup imala u disciplini 200 metara mješovito isplivavši svoj osobni rekord. Uspješan nastup na mitingu Mladost dokaz su dobro odrađenog bazičnog ciklusa te bazičnih priprema koje su odrađene u Korčuli. Sljedeće natjecanje je na rasporedu za dva tjedna kad nas očekuje Regionalno prvenstvo Hrvatske- kazao je Tepić

26. travanj 2024 16:47