StoryEditorOCM
OstaloITF taekwondo

Članovi šibenskog Solarisa vratili se kući s prvenstva Hrvatske s lijepom kolekcijom medalja

Piše šibenski.hr
20. listopada 2021. - 08:07

Na prvenstvo Hrvatske u ITF taekwondo-u u Slavonskom Brodu je nastupilo 12 klubova iz Hrvatske među kojima i Šibenčani iz taekwondo kluba Solaris, sa svojih sedam natjecatelja koji su nastupili u dvije kategorije, u borbama i formama.

Tako je Marin Lucić kao stariji junior nastupio i u seniorskom uzrastu i okitio se s tri zlatne i s jednom srebrnom medaljom. Zlatne je osvojio u formama i borbama u seniorskom uzrastu lake kategorije dok je u juniorskim borbama nakon uvjerljive dominacije u prve dvije borbe, treću finalnu tijesno izgubio zlatnim bodom u korist protivnika.

Zlatna braća Duje i Šime Bačelić su u kadetskom uzrastu također izdominirali svoje protivnike u svim borbama te se zasluženo popeli na najviše postolje, dok su iz obveznih sastava formi ipak bili brončani. Njihov uspijeh je još i veći obzirom da im je ovo bilo prvo natjecanje u taekwondo-u.

Juniori Antonio Lušić i Vinko Slavica su bili srebreni u borbama. Polufinalnu borbu su pobjedili dok su u finalnoj pružili dobar otpor ali nažalost to nije bilo dovoljno protiv iskusnijih protivnika.

Antonio je još bio zlatni, dok je Vinko brončani u izvođenju formi do crvenog pojasa.

Katarina Tudić je bila brončana u obje kategorije u kadetskom uzrastu, te joj je skupa s Vinkom ovo bilo prvo natjecanje u taekwondo-u.

Seniorka Ana Vukić je bila zlatna u borbama, kao i u revijalnoj borbi večeri te se dva puta penjala na najviše postolje, dok je Katarina bila srebrena u revijalnoj borbi.

18. travanj 2024 03:10