StoryEditorOCM
Ostalo13. do 15. svibnja

Rogoznica domaćin regate malih jedrilica na radio upravljanje, uz domaće snage nastupit će i predstavnici Austrije, Italije, Čilea, SAD-a...

Piše Vedrana Stočić
12. svibnja 2022. - 16:15

U Rogoznici će se od 13. do 15. svibnja održati regata malih jedrilica na radio upravljanje. Organizator je JK "Val“ iz Šibenika, a ovo je već 16. po redu otvoreni Rogoznički kup. 

U  petak, prvog dana regate, na programu je atraktivno revijalno navigacijsko jedrenje oko Otoka, točnije od uvale Milina pa sve do plaže na Gornjim Mulima i natrag, a nakon toga će krenuti glavni dio regate, jedrenja oko bova.  Pokrovitelji su Općina Rogoznica i Turistička zajednica.U Rogoznici će se održati i Svjetsko prvenstvo koje će se jedriti od 27. listopada do 4. studenog.

Regatu organizira JK "Val" iz Šibenika uz suradnju sa lokalnom zajednicom, a uz domaće jedriličare natjecat će se i predstavnici Austrije, Italije, Mađarske, Rumunjske, Čilea, SAD...

Rogoznica i JK "Val" Šibenik već imaju iskustva s organizacijom veliki sportskih događaja. Prije četiri godine u Rogoznici je održano  otvoreno Europsko prvenstvo jedriličara u klasi International One Metre (IOM) ili skraćeno "jedan metar". Natjecalo se tada + čak 76 skipera modelara iz 18 zemalja svijeta, a male jedrilice od upravljane radio valovima punih sedam dana jedrile su rogozničkom valom. Bio je to i turistički atraktivan događaj.

Inače u JK "Val" ističu da je Rogoznica idealna lokacija za IOM regate, sport nije nimalo jeftin, vrhunska jedrilica klase IOM dođe više od 3000 eura, posljednjih godina je standardizirana iako su dozvoljeni određeni dizajnerski eksperimenti.

image
JK ‘Val‘
23. travanj 2024 05:57