StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

Radnički je 'potopljen', u subotu Solaris gostuje u crnogorskom bazenu: U Budvu po novu pobjedu

Piše Borislav Juras
23. studenog 2018. - 11:20

Kad zabiješ pet pogodaka u vaterpolskoj utakmici, u pravilu si osuđen na poraz, vrlo često i visok. Takav slučaj nije bio s igračima Solarisa. Štoviše, njima je pet postignutih pogodaka bilo dovoljno čak i za komotnu pobjedu (5:3) kontra kragujevačkog Radničkog, u okršaju vodećih momčadi regionalne A-2 lige! Toliko sigurnu da su tek nešto više od minute (od mogućih 32) bili bez vodstva na utakmici! Ta je pobjeda donijela malo svjetla u crne dane Crnice. Posvećena je Grgi Renji, nekoliko dana ranije preminulom čovjeku bez kojeg je, u zadnjih pola stoljeća, bio nezamisliv šibenski vaterpolo.

– Odigrali smo obranu onako kako smo mi treneri tražili, stvarno na vrhunskoj razini. Naletjeli smo na fizički i plivački moćnog suparnika, kojemu smo baš tu moć uspjeli neutralizirati, obranom ih slomiti – ističe Edi Brkić, jedan od dvojice pomoćnika Solarisova trenera Joška Krekovića.

Solaris sada gostuje u Budvi. U stručnom stožeru vjeruju da će im ta utakmica ipak biti nešto lakša...
– Imamo dovoljno spoznaja i snimljenih ovosezonskih utakmica Budve. Riječ je o solidnoj momčadi, pokrivenoj na svim pozicijama, od vratara do dva sidraša. Ipak, čini mi se da nisu fizički toliko zahtjevni, da bismo u tom segmentu mi trebali izvući nešto koristi, pa i lakše dolaziti do situacija za realizaciju. Naravno, preduvjet je kvalitetna obrana i kontrola ritma utakmice – otkriva Brkić uoči utakmice u Budvi.

Uz taj bazen šibenske vaterpoliste vežu lijepe uspomene iz sasvim bliske povijesti, kad su prije mjesec dana razbili Cattaro (17:5). Ne zaboravljaju se ni one malo starijeg datuma, iz proljeća 2007. godine, kad su baš u Budvi osigurali nastup u finalu LEN Kupa!

Pobjeda ove subote u Budvi za igrače Solarisa mogla bi biti i dodatno bitna zbog razvoja situacije u regionalnoj A-2 ligi – zbog neočekivanog potonuća (već tri poraza) Primorja, moglo bi se dogoditi da im, uz Budvu, u skupini "za prvaka" budu čak četiri suparnika iz Srbije!

07. svibanj 2024 17:18