StoryEditorOCM
Ostalo‘crna mačka‘

Primorje opet bolje od Solarisa, Šibenčanima presudio loš ‘igrač više‘

Piše Šibenski.hr
14. siječnja 2023. - 11:59

Onako kako je bilo u studenom prošle godine u Crnici, tako i u petak navečer na Kantridi. Istina, ne onako uvjerljivo kao u Šibeniku (7:2), ali i ovih 9:6 za Primorje EB bilo je i više nego dostatno da Riječani visoko uzdignute glave i s daleko više zadovoljstva uđu u dane vikenda. Uvodna izjednačenja, od 1:1 do 3:3 bilo je sve što su Šibenčani uspjeli postići u svoju korist u gradu na Rječini, piše HVS

Premda se primorjaši ne mogu baš pohvaliti osobitom realizacijom igrača više (3-10), ona Šibenčana je bila još slabija. Obojica su pak vratara, Mauro Čubranić i Marin Šparada bili na istoj brojci obrana (11 zaustavljenih šuteva), ali ono što je presudilo pobjednika, svakako je veći broj raspoloženih igrača, pa i veća ‘širina ili duljina’ klupe Riječana. Kod poraženih se golovima isticao doduše jedan Riječanin, ljetos s Kantride baš pristigli Noa Burburan (3 gola). Međutim, po pitanju realizatorske spreme bio je usamljen u svojoj momčadi.

Ovom se pobjedom Primorje EB sada odvojilo na 6 bodova prednosti u odnosu na prvog i pratitelja, upravo sastav Solarisa, piše HVS

Premda su do kraja Lige za prvaka još tri kola, sasvim je izvjesno kako će Solaris uoči četvrtfinala domaćeg prvenstva zauzeti peto mjesto. Ne bude li većih iznenađenja u prvom krugu play offa opet će igrati protiv Primorja.

Za Solaris su u Rijeci igrali: M. Šparada (11 obrana), Jakovčević, Erak (2), Rak, Pešić, Butić, Kreković (1), Bralić, Penava, Sirovec, Burburan (3), T. Šparada, Štrkalj, Brajković.

24. travanj 2024 19:20