StoryEditorOCM
Ostaloprvenstvo države

Prgomet i Radić opet prvakinje Hrvatske, još dvije medalje za trofejni šibenski klub

Piše Šibenski.hr
24. travnja 2023. - 08:35

U subotu, u Opatiji održano je prvenstvo Hrvatske u low kicku za juniore i seniore, te light kontactu za starije kadete. Na natjecanju je nastupilo 269 natjecatelja iz 47 klubova iz cijele države.

Za kickboxing klub Dalmatino u seniorskoj konkurenciji nastupile su Snježana Prgomet i Nives Radić koje su samo potvrdile svoj reprezentativni status. Snježana je rutinski u finalu svladala protivnicu iz Zagreba, te pobijedila odlukom sudaca, a Nives je pobijedila predajom protivnice.

Znatno teži posao imali su Laura Lokas u konkurenciji juniorki do 56 kg i August Lambaša u konkurenciji starijih kadeta do 47 kg. Njih dvoje dobno ne pripadaju ovim skupinama, ali ipak nastupaju među starijim natjecateljima jer su oboje superiorni u odnosu na svoju generaciju.

Laura Lokas je u prvoj borbi pobijedila protivnicu iz Buja na bodove, u drugoj nokautom protivnicu iz Sinja, da bi u finalu izgubila podijeljenom sudačkom odlukom od protivnice iz Splita.

August Lambaša je u prvoj borbi svladao protivnika iz Rijeke, u drugoj borbi protivnika iz Benkovca, da bi u finalu tijesno izgubio od borca iz Pule.

Time su na prvenstvu Hrvatske osvojene dvije zlatne i dvije srebrne medalje.

Natjecateljima je u kutu bio trener Damir Lambaša.

19. travanj 2024 22:28