StoryEditorOCM
Ostalona pobjedničkom postolju

Poslije dva srebra, Daniel Budimir stigao i do zlata! Biciklisti šibenske Fortice organizirali sjajnu utrku u zaleđu Primoštena

Piše Borislav Juras
24. lipnja 2021. - 17:06

Članovi Fortice su se na ovogodišnjim državnim prvenstvima u biciklizmu redovno penjali na pobjednička postolja, ali nikako na najvišu stepenicu. "Glad“ za zlatnim medaljama je trajala sve do zadnjega u nizu prvenstava, onog cestovnog, održanog po cestama u zaleđu Primoštena, a kojega je organizirao spomenuti šibenski klub. Prekinuo ju je Daniel Budimir.

On je bio pobjednik kadetske utrke, u čemu su mu, dobrom taktikom pomogli i klupski kolege. Još su tri člana Fortice nastupili u istoj dobnoj kategoriji, a Pjero Jurić je u završnom sprintu ostao bez medalje (četvrto mjesto). S ovog prvenstva, srebrnu medalju je ponijela Petra Čuklin, također članica Fortice, u kategoriji djevojčica do 15 godina. Medalju istog sjaja je dobio i David Pejdo, član vodičkoga Orlova kruga, za drugo mjesto u kategoriji početnika dobi do 14 godina.

"Zagrijavanje“ za cestovno je bilo državno prvenstvo u vožnji na kronometar, održano u Zadru. I tu je Petra Čuklin osvojila drugo mjesto, baš kao i cestovni prvak Budimir. Njemu je to, nakon srebra na Učkoj (prvenstvo u cestovnom usponu), treća ovogodišnja medalja s državnih prvenstava.

Valja istaknuti da je, u mlađoj dobnoj kategoriji, Daniel i prije dvije godine bio prvak države. Srebro je i u Zadru dobio David Pejdo, a bronce su pripale njegovu klupskom kolegi Ivanu Gobinu među veteranima te Pašku Duilu, junioru skradinske Krke. Drugi među seniorima na kronometru je bio Lorenzo Marenzi, šibenski biciklist koji vozi za pazinski Kamen.

23. travanj 2024 08:02