StoryEditorOCM
Ostalou hrvatskom taboru

Pogledajte slavlje nakon pobjede nad Srbijom, a evo i prvih reakcija iz reprezentacije: ‘To nam nitko ne može osporit‘

Piše I. M.
13. veljače 2024. - 20:08

Ivica Tucak, ovako je prokomentirao ulazak Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva nakon pobjede nad Srbijom 15:13.

- Ovo što spominjete, 10. plasman u polufinala svjetskih prvenstava od 2005. godine, to su činjenice. To nitko ne može osporiti. Uz sve one velike reprezentacije svijeta, Italiju, Španjolsku, Mađarsku, mi smo na prvom mjestu po tom pitanju. Ostali smo vaterpolska velesila, unatoč smjeni generacija, to nam nitko ne može osporit - započeo je izbornik, koji je zatim nadodao kako je ponosan na svoje igrače.

- Dogodi se nekad posrtaj, ali ovo snaga i karakter nakon potrošnje u Zagrebu i Dubrovniku... Ponosan sam na ove divne dečke, takva sinergija vlada između svih nas. U ovom trenutku sam ispunjen takvom srećom - dodao je Tucak koji se zatim osvrnuo i na samu utakmicu.

- Zatvorili smo sve što smo trebali, Marko je bio odličan na golu, kao i realizacija igrača više. Srbiji valja čestitati na jednoj viteškoj i fer borbi. Mislim da je bila jedna fenomenalna utakmica. Zatvorili smo Mandića, ali smo bili procurili malo s lijeve strane, ali to je normalno. Bilo je grešaka, ali dao bih ocjenu „minus pet” - sa zadovoljstvom je završio izbornik.

Jasno da je u dobrom raspoloženju bio i Jerko Marinić Kragić.

- Nošeni tom atmosferom i kvalitetnom igrom koju smo pokazali na Europskom prvenstvu vjerovali smo da možemo doći i ovdje do polufinala. Svi smo najavljivali borbu za olimpijske igre, ali smo rekli da nećemo tu stati. Teško je sada reći da ćemo osvojiti medalju i da ćemo biti svjetski prvaci ali napravili smo jedan veliki korak. Pokazali smo da vrijedimo i da možemo te da smo opet u četiri momčadi na svijetu. Pretpostavljamo da ćemo sada igrati protiv Mađarske, najbolje momčadi na svijetu. Bacamo se na glavu, ginemo za pobjedu i nadamo se finalu - rekao je Marinić Kragić te "prozvao" jednog kolegu.

- Svi smo odradili odličan posao, ali posebno bi pohvalio Franka Lazića za požrtvovnost u obrani i onaj gol baš u teškoj situaciji kad se lomila utakmica - zaključio je JMK.

image
Tonci Vlasic/Cropix
image
Tonci Vlasic/Cropix
image
Tonci Vlasic/Cropix
image
Tonci Vlasic/Cropix
image
Tonci Vlasic/Cropix
image
Tonci Vlasic/Cropix
28. travanj 2024 01:33