StoryEditorOCM
Ostaloprvenstvo hrvatske

Plivačima Šibenika 14 pojedinačnih i jedna štafetna medalja; Toni Slavica bio maestralan

Piše šibenski.hr
3. kolovoza 2022. - 08:32

Plivači 'Šibenika' zatvorili su natjecateljsku sezonu nastupima na Prvenstvu Hrvatske za dobne kategorije koje je od proteklog četvrtka do nedjelje održano na zagrebačkim Sveticama. Na ovom ljetnom prvenstvu izmijenjene su propozicije pa se već u jutarnjim kvalifikacijama plivalo za plasman u kategorijama od mlađih juniora do mlađih seniora, a u popodnevnim A i B finalima se borilo za seniorska odličja.

Plivači PK Šibenik ukupno su na Prvenstvu Hrvatske osvojili 14 pojedinačnih i jednu štafetnu medalju. I ove godine nastavljen je niz osvajanja medalja u svim dobnim kategorijama, od seniorske do kadetske.

- U četiri od pet tih kategorija imamo i državne prvake. Definitivno naš najbolji plivač, Toni Slavica, otplivao je maestralno natjecanje i s tri naslova seniorskog, mlađe seniorskog i juniorskog prvaka, te po jednim naslovom viceprvaka u istim kategorijama bio je jedan od najboljih hrvatskih plivača na ovom prvenstvu te kroz čitavu sezonu. Uz osvojene naslove upisani će biti i rezultati iz disciplina 200 mješovito, 400 mješovito i 200 prsno kao najbrži isplivani rezultati u juniorskoj konkurenciji u povijesti. Pridodamo li i juniorski rekord s 200 prsno na Prvenstvu Hrvatske u 25m bazenima dolazimo do četiri isplivana juniorska rekorda u ovoj natjecateljskog sezoni što je veliki uspjeh za Tonija i Klub. Treba napomenuti kako je rezultat 2:02,45 u disciplini 200 mješovito trenutno treći najbolji rezultat u Europi u juniorskoj konkurenciji- kazao je Dino Tepić iz PK 'Šibenik'.

image

Luka Popović

U kategoriji mlađih juniora Luka Popović je došao do dvije bronce, u disciplinama 200 mješovito i 200 leđno. I mlađe juniorska štafeta 4x100 slobodno „uzela“ je broncu, a plivali su Luka Popović, Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić i Matej Vukičević.

- Svakako tu treba dodati i srebro Josipa Bepa Srzića s 200 prsno u malim bazenima.  A da za budućnost ne trebamo strepiti pokazali su i naši kadeti na nedavno završenom Prvenstvu Hrvatske za kadete gdje je Mauro Galić postao prvak Hrvatske na 100 leptir te bio brončani u disciplini 200 leptir, uz vrlo dobre rezultate i ulaznih kadeta.

Ukupno je na Prvenstvima Hrvatske ove sezone osvojeno 32 medalje, te na Prvenstvu Hrvatske za kadete tri medalje. Nećemo zaboraviti spomenuti ni naše mlađe natjecatelje koji se natječu na Regionalnom prvenstvu te plivačkim mitinzima sa zapaženim uspjesima. Uz 70ak natjecatelja, više od 130 djece trenira kroz školu plivanja te očekuju svoja prva natjecanja- zaključio je Tepić.

image

Štafeta PK Šibenik

27. travanj 2024 03:48