StoryEditorOCM
OstaloSvečani prijam za izbornika Tucka

Ovo je postala rutina, samo treba znati kada 'Barakude' igraju neko veliko natjecanje; Šibenčanin na čelu reprezentacije poručio: Vidimo se i nakon Tokija

7. kolovoza 2019. - 14:33

U šibenskoj Gradskoj upravi u srijedu je upriličen svečani prijem za Ivicu Tucka, izbornika hrvatske vaterpolo reprezentacije, povodom osvajanja brončane medalje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji:

- Ovakvi prijemi našem sugrađaninu Ivici Tucku postali su rutina. Treba samo pratiti kad je na rasporedu neko veliko natjecanje i možete unaprijed odrediti datum za prijam, jer je gotovo sigurno da će Hrvatska osvojiti neko odličje. Silno mi je drago što je Tucak medaljom u Koreji postao najtrofejniji hrvatski vaterpolski izbornik. Drago mi je i što naš šibenski 'Solaris' radi sve snažnije i postaje sve moćniji- kazao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Burić je ponudio i 'stručno' viđenje minulog Svjetskog prvenstva:
- Kada bismo mogli ponoviti polufinale sa Španjolskom konačni rezultat bi jamačno bio drugačiji. Uopće ne sumnjam u kvalitetu naše reprezentacije, što je uostalom pokazala i utakmica za broncu- istaknuo je šibenski gradonačelnik.

Svečanom prijamu nazočio je i šibensko-kninski župan Goran Pauk:
- Mi smo sportski grad i županija, pa smo navikli na ovakve prijeme. Međutim, svaki novi nas čini veselima. Kao bivši sportaš svjestan sam koliki je napor bilo potrebno uložiti da se momčad digne nakon onakvog poraza u polufinalu. Unatoč svemu, u Južnoj Koreji 'Barakude' su pod vodstvom Ivice Tucka napravili vrhunski rezultat. Lako je moguće da ćemo sa Španjolcima susresti ponovno na Olimpijadi u Tokiju, a onda neka bude po onoj 'pamti, pa vrati'. Ne sumnjam da ćemo imati još sličnih prijama za našeg vaterpolskog izbornika- zaključio je Pauk.

Izbornik Tucak ponovio je kako su hrvatski vaterpolisti na Svjetskom prvenstvu napravili značajan i velik rezultat. Ali..:
- Jasno, svima nam je žao što nismo otišli do kraja. Inače, bio sam uvjeren, kao nikada do sada, da ćemo osvojiti zlatnu medalju. Sve do te 'famozne' polufinalne utakmice sa Španjolcima. Nema dvojbe da smo u toj utakmici nešto promašili. Za mene u sportu nema lošeg ili nesretnog dana. Pitanje za analize je jesmo li malo 'poletjeli' zbog dobrih igara na početku turnira, ili nismo ušli dovoljno spreni u tu utakmicu. Sigurno je da sam i ja pogriješio što nisam izazvao neki umjetni šok, jer je sve u ekipi izgledalo idealno. Definitivno, ušli smo u zamku, ali teško mi je u ovom trenutku naći pravo objašnjenje za poraz protiv Španjolske. Inače, uvjeren sam da bismo od deset utakmica sa Španjolcima dobili njih barem osam- kazao je Tucak.

Ipak, njegova momčad uspjela se rekuperirati i uzeti broncu u srazu s Mađarima:
- Mnogi su unaprijed programirali finale Hrvatska- Mađarska. No, to se nije dogodilo. Osobno, 48 sati između polufinala i utakmice za treće mjesto su za mene bili vjerojatno najteži u sportskoj karijeri- istaknuo je izbornik 'Barakuda'.

Tucak je uvjeren kako će prijema u šibenskoj gradskoj upravi u povodu osvajanja medalja na velikim natjecanjima biti već iduće godine, i to po povratku s Olimpijade u Tokiju:

- Mi još nismo izvadili vizu za Tokio. No, Hrvatska će sigurno biti na Olimpijadi i to s najvećim mogućim ambicijama- završio je vaterpolski izbornik.

20. travanj 2024 04:41