StoryEditorOCM
Ostalostanka u prvenstvu

Osvrt na kuglačku polusezonu na Šubićevcu: Vukšićeva ruka pomoći Skorićima, ženska ekipa nanizala šest pobjeda

Piše PIŠE BORISLAV JURAS
3. siječnja 2022. - 17:07

Jesenski dio drugoligaške sezone je otkrio koliko je kuglački klub Šubićevac postao ovisan o obitelji Skorić! Doslovno je tako jer je otac (Ivica) predsjednik (u veljači je dobio povjerenje za drugi mandat), a sin (Ante) tajnik kluba. Obojica su, kao i još dvojica sinova (Josip i Ivan), igrači, praktički "nosivi stupovi" momčadi koja igra u Drugoj ligi (jug).

Kako Josip živi i radi u Zagrebu, rijetko uspije stići na utakmice. Ante je dugo pauzirao zbog ozljede, a i Ivica je imao problema. Sve se to itekako odrazilo na rezultate, pa je Šubićevac imao niz od pet poraza. Kad se momčad uspjela kompletirati, u zadnja dva jesenska kola su i povezali pobjede, makli se sa začelja poretka. Tako će nastavak sezone dočekati na sedmome mjestu (od devet momčadi) ljestvice drugoligaškoga juga.

Značajna podrška Skorićima na stazama su dvojica iz kategorije nešto mlađih, Dario Lečić i Josip Vukšić. Posebice to vrijedi za Vukšića, koji se vratio na kuglačke staze, i to u puno boljem izdanju. Od osam pojedinačnih duela, osvojio je sedam poena, imao i najbolji prosječni učinak (od igrača Šubićevca) po broju srušenih čunjeva. Izostanke nekog od spomenute šestorke, "krpala" su četvorica veterana, Josip Blažević, Borislav Juras, Čedo Jelovčić i najstariji među njima, Dmitar Šare.

Raritetna pogreška

– Uz sve probleme, loše smo ekipno odigrali par utakmica doma. Zadnja dva kola daju naznaku da bi to u drugom dijelu sezone trebalo izgledati bolje. Vukšić je prije igrao minimalno, pa se okušao u boćanju i vratio puno boljom igrom. Od naših starijih igrača, valja izdvojiti Dmitra Šaru. Klub ga je i prigodno darivao uz veliki jubilej, 50 godina u kuglanju – ističe najstariji Skorić, klupski predsjednik.

On je potvrdio da Šubićevac nije koristio zimski prijelazni rok. Promjene nisu zabilježene među muškarcima, ali ni u ženskome sastavu. Damama Šubićevca nikako ne odgovara stanka u prvenstvu. Poslije dvaju loših rezultata na startu, one su proigrale, nanizale šest pobjeda. Prva (Kupa) iz tog niza im je naknadno oduzeta zbog raritetne pogreške – postava druge trojke im na stazama nije bila "složena" sukladno prijavi! Na koncu jeseni su dobile čak i neporaženi Karlovac, što ih je "diglo" do diobe drugog mjesta u poretku Druge lige (zapad)...

image
Prije drugog dijela sezoe, odigrat će kup utakmicu u Splitu
Nikša Stipaničev/Cropix

Problemi s postavom

– I žene su cijelu jesen imale problema s postavom. Izvukle su polusezonu praktički s osam igračica, od kojih su se neke mučile s bolešću, Šimunović se priključila zadnjih par utakmica, a neke zbog poslovnih obaveza nisu ni uspjele zaigrati. Iako i među njima ima dosta starijih igračica, veseli da su se priključile tri mlađe cure, njih smo također registrirali“ – kazao je Skorić.

Muškarcima i ženama Šubićevca se drugoligaška natjecanja nastavljaju sredinom siječnja. Prije drugog dijela sezone, kuglači će odigrati kup utakmicu u Splitu, suparnik je Vrlika. Kalendarsku godinu su, osim redovnom sjednicom Skupštine, na Šubićevcu zaključili uobičajenim turnirom mješovitih klupskih parova. Sudjelovalo je osam "kombinacija". Najbolji ukupni rezultat su ostvarili Josip Blažević i Vilma Miškić. Drugi su bili Čedo Jelovčić i Katica Banić, a treći po učinku na ovom revijalnom natjecanju su Borislav Juras i Alenka Šimunović.

24. travanj 2024 14:06