StoryEditorOCM
Ostalomistična poruka

Đoković ‘prisvojio‘ Nikolu Teslu pa ga stavio i na tenisice, u čudnom simbolu: ‘Osjećam njegov stalno prisutan duh‘

Piše Sport SD
26. listopada 2023. - 17:21

Sve što Novak Đoković napravi, kaže ili obuče privlači pažnju milijuna ljudi. Srpski tenisač često nosi brojne simbole koji su vjerojatno nekima i smiješni, ali on u njima pronalazi izvor dodatne snage.

A koji su to? Đoković uvijek na tenisicama ima svoj logo, poseban simbol koji u sebi objedinjuje više značenja. Dizajneri su u osnovu utkali grčki alfabet, konkretno, slovo alfa koje ima značenje ‘prvi‘, ali i srpske srednjovjekovne inicijale iz drevnih rukopisa kako bi se naglasila duboka veza s tradicijom njegove zemlje.

Godinama je trenutni prvi reket svijeta nosio simbol golubice kako bi ga podsjećala na njegovog najvažnijeg idola - Nikolu Teslu. On je rado u intervjuima za strane medije podsjećao na slavnog hrvatskog znanstvenika, oko kojeg se često u našoj domovini "prepiremo" sa susjedima.

- Ponosan sam na njega, a golubica mi dalje osjećaj povezanosti s Teslom. Osjećam da je njegov duh stalno prisutan. I ja sam netko tko želi stalno biti sve bolji, pronalaziti nove stvari, istraživat život i napredovati u svojoj profesiji, ali i izvan nje, rekao je Đoković u jednom intervjuu.

Srpski tenisač ne skriva svoju ljubav prema Tesli, a nerijetko se s tim hvali i na društvenim mrežama.

Treći simbol na njegovim tenisicama je također privukao pažnju. Riječ je o simbolu ključa koji se koristi u reiki tehnici. To je energetska tehnika koja je namijenjena za iscjeljivanje energijom visoke frekvencije za liječenje, smanjivanje stresa i opuštanje ili "čišćenje" blokada. Ovaj simbol privlači uspjeh, novac, radost i sreću.

28. travanj 2024 15:28