StoryEditorOCM
Ostalopopularna utrka

Održan tradicionalni rogoznički maraton u čast Velike Gospe; Opet je najviše medalja odnijela plivačka obitelj

Piše Vedrana Stočić
15. kolovoza 2022. - 21:00

Održan je tradicionalni, 25. po redu, rogoznički plivački maraton dug 2200 metara. Ove godine startalo je čak 100 plivača, prva mjesta u kategoriji registriranih plivača i plivačica i ove godine pripala su mađarskoj plivačkoj obitelji Novostath, oni su do sada s rogozničkog maratona odnijeli najviše trofeja i nagrade u Mađarsku. 

U kategoriji registriranih plivača prvo mjesto zauzeo je Tomas Novostath Plivački klub Darnyi Tamas Mađarska, drugo mjesto zauzeo je Dražen Adžić KDP Donat,  a teće Noel Novostath.

Prva do cilja u kategoriji registriranih plivačica doplivala je Melinda Novostath Plivački klub Darnyi Tamas Mađarska, druga je bila Antonia Buličić KDP Split, a treća Klara Tokić Jadran Split.

U kategoriji u muških rekreativaca pobijedio je Ivica Sunara, drugi je bio Ivan Milaković, a treće mjesto pripalo je Ino Vela.

image

U povodu Velike Gospe održan plivački maraton u Rogoznici

Najbolja plivačica rekreativka bila je Vedrana Vrdoljak, drugo mjesto zauzela je Magdala Šimić, a treća je bila Lea Ćaleta. Pobjednicima je izdašne nagrade i medalje uručila rogoznička načelnica Anita Živković.

Nagrađen je i najmlađi plivač Vito Panjković rođen 2012. godine, ali i najstariji Borko Prvan rođen 1951.godine.

Organizator je i ove, kao i svih godina, je plivački i vaterpolo trener Damir Radić iz splitskog Mornara. Pokrovitelji su  rogoznička Turistička zajednica i Općina Rogoznica, a i ove bilo je sponzora.          

Rogoznički plivački maraton popularna je to plivačka utrka s fiksnim datumom, u kalendaru je Hrvatskog plivačkog saveza, uvijek se pliva 15. kolovoza u čast Velike Gospe. Start je u uvali Koprišće, pliva se oko otoka Lukvenjak, a cilj je na plaži Lozica.

20. travanj 2024 13:33