StoryEditorOCM
OstaloRogoznica

Održan tradicionalni plivački maraton u čast Velike Gospe: Opet je slavila mađarska obitelj i odnijela izdašne nagrade

Piše Vedrana Stočić
15. kolovoza 2021. - 16:05

Održan je tradicionalni, 24. po redu, rogoznički plivački maraton dug 2100 metara. Startala su 54 plivača, prva mjesta u kategoriji registriranih plivača i plivačica pripala su mađarskoj plivačkoj obitelji Novostath i nije im ovo prvi put da trofeje i nagrade odnose u Mađarsku.  

U kategoriji registriranih plivača prvo mjesto zauzeo je Noel Novostath Plivački klub Darny Tamas Mađarska, vrijeme pobjednika je 26 minuta i 12 sekundi, drugi je doplivao Luka Prostran HAPK Mladost Zagreb, on je do cilja došao za 27:30, dok treći je bio Filip Županović PK Mornar Split s vremenom 28:13.

Prva do cilja u kategoriji registriranih plivačica doplivala je Melinda Novostath Plivački klub Darny Tamas Mađarska, njeno vrijeme je 25 minuta 40 sekundi. Druga je bila Antonia Buličić KDP Split, a treća Laura Vrdoljak KDP Pošk.

U kategoriji u muških rekreativaca pobijedio je Dean Mogić, drugi je bio Vito Drnjević, a treći Goran Jakovac.

Najbolja plivačica rekreativka bila je Brigitte Deković, drugo mjesto zauzela je Sonia Deković, a treće Marijana Blagaić.

Pobjednicima je izdašne nagrade i medalje uručio Ivan Ramljak, direktor Turističkog ureda rogozničke Turističke zajednice

Bez nagrada nisu ostali ni najmlađi i najstariji plivač, a njih je nagradio rogoznički načelnik Marijo Mladinić. Inače najmlađi koji se upustio u utrku dugu 2100 metara, i preplivao je, je Niko Bobanović rođen 2012. godine, a najstariji  natjecatelj bio je Borko Prvan 1951. godište.

Organizator je i ove, kao i svih godina, je plivački i vaterpolo trener Damir Radić iz splitskog Mornara. Pokrovitelji su  rogoznička Turistička zajednica i Općina Rogoznica, a i ove pandemijske godine bilo je i sponzora.           

Valja istaknuti da je rogoznički plivački maraton popularna je to plivačka utrka s fiksnim datumom, u kalendaru je Hrvatskog plivačkog saveza, uvijek se pliva 15. kolovoza u čast Velike Gospe. Start je u uvali Korišće, pliva se oko otoka Lukvenjak, a cilj je na plaži Lozica.

26. travanj 2024 03:39