StoryEditorOCM
OstaloEuropski kup

Odličan rezultat šibenskih boraca na natjecanju koje je okupilo 900 sportaša: Zlata za Augusta Lambašu i Snježanu Prgomet

Piše šibenski.hr
14. veljače 2022. - 08:15

Proteklog vikenda u Karlovcu je održan europski kup „Karlovac open 2022.“ Na tom je natjecanju sudjelovalo preko 900 natjecatelja iz 27 zemalja po svim težinskim skupinama i disciplinama kickboxinga.

Za kickboxing klub Dalmatino iz Šibenika, nastupio je August Lambaša u konkurenciji kadeta u kategoriji do 47 kg, disciplina kick light. Snježana Prgomet je u konkurenciji seniorki nastupila po K1 pravilima u kategoriji do 48 kg.

Izvanredan rezultat napravio je August Lambaša, porazivši tri protivnika na putu do zlatne medalje. U prvoj borbi je pobijedio neugodnog Vladimira Talazova iz Bugarske. U drugoj borbi je prekidom pobijedio domaćeg borca, Bornu Lovrića. U finalnoj borbi je u žestokom okršaju bio bolji od Ekrema Omanovića iz Bosne i Hercegovine. Tim rezultatom je zasluženo osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

image
Delegacija šibenskog Dalmatina na Europskom kupu u Karlovcu

Snježana Prgomet, standardna reprezentativka Hrvatske, je predajom pobijedila protiv predstavnice Mađarske, Dore Viktorie Palfi.

Natjecateljima su u kutu bili trener Damir Lambaša i svjetska prvakinja Nives Radić.

Voditelj ekipe, kao i proteklih 16 godina, predsjednik kluba Darko Mikulandra.

04. svibanj 2024 13:30