StoryEditorOCM
OstaloSolarisu peto mjesto

Odličan kraj sezone: Sunčani slavili u neizvjesnoj majstorici i ponovno izborili plasman u Europu

Piše Šibenski.hr
26. travnja 2023. - 21:45

Momčad Solarisa iz Šibenika osvojila je peto mjesto u Prvenstvu Hrvatske, u sezoni 2022./23. U trećoj, odlučujućoj utakmici razigravanja za navedeno, peto mjesto, Solaris je u Šibeniku svladao splitski Mornar BS 7:6, te s ukupnim omjerom pobjeda 2-1 zauzeo mjesto ispred mornarevaca, piše HVS

Ono što je određivalo zamalo sve utakmice ova dva sastava tijekom sezone, bilo je i temeljna odrednica završnog susreta momčadi trenera Seferovića i Pavlovića. Izjednačenost.

Izostale su ovog puta tzv. ‘crne rupe’ u igri jedne ili druge momčadi, čega je bilo u prijašnja dva susreta, pa je samim time i zanimljivost, neizvjesnost bila veća. Mornarevci su prve dvije četvrtine bili ti koji su lagano diktirali tempo i stalno vodili. Ne više od jednog gola razlike, ali Šibenčani su bili primoravani na sustizanje. Prvi je put Solaris došao u vodstvo u zadnjim sekundama druge četvrtine, pogotkom Jerka Penava za 6:5. Upravo će Penava kasnije biti ujedno i najbolji strijelac utakmice s čak 4 gola.

Treća četvrtina je protekla, što je ipak rijetkost, bez ijednog pogotka na obje strane, pa smo tako u posljednjih osam minuta ušli s rezultatom koji se nije mijenjao još s kraja druge dionice.

U zadnjoj četvrtini, napokon golovi i to u otvaranju te četvrtine. Prvo opet Jerko Penava (za 7:5, najveće vodstvo uopće), da bi nešto manje od 7 minuta prije sirene za kraj, Duje Akrap smanjio za goste (7:6). Tko bi tada pomislio da će to ujedno biti i posljednji gol na utakmici. Momčadi su obostrano imale problema u realizaciji igrača više, što je vjerujemo donekle i posljedica svjesnosti da je riječ o zadnjoj utakmici u sezoni, posljednjim potezima, šutevima, blokovima i onda su ruke malo ‘teže’. Bilo kako bilo, na koncu su Sunčani s 7:6 osvojili peto mjesto u državnom prvenstvu, piše HVS

Najefikasniji igrač Solarisa bio je Jerko Penava s čak četiri gola. Po jednom su mrežu Splićana tresli Domagoj Butić, Noa Burburan i Toni Šparada.

25. travanj 2024 16:48