StoryEditorOCM
OstaloOgroman potencijal

Novi "Valov" zamah: Jedriličarske talente spremamo za nove izazove

15. travnja 2017. - 13:08

Na Europsko prvenstvo u klasi laser 4.7 u španjolskom gradu Murcia u utorak su otputovali šibenski jedriličar Roko Copić i trener Teo Piasevoli. Samo koji tjedan ranije dvojac je nastupio na drugoj regati Europa kupa u Švicarskoj, u Luganu, gdje se Šibenčanin Roko Copić plasirao u tzv. zlatnu grupu i još jednom dokazao da je izuzetno talentiran jedriličar.

 

Regata u Španjolskoj bit će, zapravo, Copićev oproštaj od društva "Valovih" laseraša. Zbog tjelesnih predispozicija, odnosno rasta, sad će se priključiti kolegama iz klase radial, u kojoj ga "čekaju" također iznimno nadareni Marko Smolić i Juraj Radačić, a obojica su se na kriterijskim regatama plasirala na nastup na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj, u Medenblicku, u kolovozu ove godine.

Istovremeno, u klasi laser 4.7 stasa nova uspješna grupa: Katja Frua, Marin Bačelić, Marin Golan i Mateo Badžim.
– Imamo ogroman potencijal mladih jedriličara, a JK "Val" sada je pravi rasadnik talenata. Sve je to nova energija koja korijene vuče iz stare barake, a nova će kuća – koja je, eno, narasla do pune građevinske visine – donijeti novu energiju i nove priče u matični klub. E, taj potencijal novih talenata namjeravamo i želimo uvesti i u svijet match-race jedrenja i ostalih regatnih izazova – govori trener Teo Piasevoli, pozivajući svu djecu koju imalo zanima jedrenje da dođu i osjete što znači napuniti jedro vjetrom...

– Imamo puno ambicija oko škola jedrenja, i oko novog vala u "Valu" i našem "Wave Sailing Centeru", i mogućem uvođenju morskih sportova u kurikulum nekih osnovnih škola, i sasvim je sigurno da stvaramo jednu novu sportsku priču u Šibeniku – kaže Teo Piasevoli.

18. travanj 2024 19:59