StoryEditorOCM
OstaloNEMA ODUSTAJANJA

Novi predsjednik Solarisa direktor je skradinske marine, a u Crnici ima velike ambicije!

22. rujna 2019. - 18:24

Vaterpolisti Solarisa od prošlog tjedna imaju novog predsjednika. Tomislava Cicu Ninića zamijenio je Slaven Bogut, inače direktor ACI marine u Skradinu. U ovom slučaju ne može se govoriti o klasičnoj smjeni, već više o kontinuitetu upravljanja klubom iz Crnice. Naime, Ninić ostaje u klubu, dok je Bogut i do sada bio u upravi, točnije na mjestu potpredsjednika:

- Rekao bih da je riječ o inverziji funkcija. Ja nisam neka nova snaga, budući da sam pomagao i do sada. O tome koliko je Ninić učinio za klub ne treba posebno ni govoriti. Dovoljno je kazati kako je klub bio na koljenima, a da ga je Cico spasio - počeo je naš razgovor Bogut.

Novom predsjedniku "sunčanih" mandat gotovo da nije mogao bolje početi. Šibenčani su u Mađarskoj izborili prolaz u drugu fazu natjecanja u LEN Euro Cupu:

- Slažem se s vama. Jako lijepo je s osmijehom na licu vratiti se u Šibenik. Da budem iskren, suze mi idu na oči, posebice kad se sjetim naših mladih momaka kojima je to bilo prvo takvo sportsko iskustvo u životu - iskren je Bogut.

Šibenski vaterpolo vratio se na europsku scenu poslije cijelog desetljeća posta:

- Iskreno se nadam da više neće biti takvog egzodusa iz Europe šibenskog vaterpola. Uostalom, jedan od dva glavna klupska cilja je nastupanje u Europi - i on je ostvaren! Drugi cilj je revitaliziranje naših mlađih kategorija, odnosno stvaranje istinski jake šibenske škole vaterpola. Mi jednostavno moramo 'inficirati' našu djecu vaterpolom. Jaka škola je važna i da ne moramo kupovati igrače sa strane. Jasno, na bazenu u Crnici ćemo imati sve više djece ako budemo radili dobre rezultate kao što je ovaj u Mađarskoj. Naravno, i mi želimo što više djece maknuti s ulice ili ispred ekrana te ih usmjeriti na bavljenje sportom - kaže prvi čovjek 'sunčanih'.

No, prvi zadatak uprave je osiguravanje novca i stvaranje uvjeta za rad:

- Istina, tu je uvijek ista priča. Primjerice, put i boravak u Mađarskoj koštali su nas oko 100 tisuća kuna. Na žalost, teško je naći velike sponzore i mi uvijek moramo praktički 'moliti' novac. No, s druge strane sam sretan kada vidim da su naši momci imali dobre uvjete, boravak, hranu... - govori Bogut.

Ipak, u posljednju godinu-dvije, budžet Solarisa poprilično je porastao:

- U ovoj, ali i idućoj godini, naš proračun bit će veći od 2,5 milijuna kuna. To je za jedan šibenski klub velik novac. Jednostavno, prisiljeni smo tražiti novac sa svih strana. To ćemo i činiti, jer odustajanja nema - poručio je predsjednik Solarisa.

Lani je "sunčanima" plasman u A1 Regionalnu ligu izmaknuo "za dlaku". Hoćete li i ove godine napasti elitni razred regionalnog vaterpola?

- Logično je da čovjek uvijek teži nečemu boljem, ali ove sezone to nismo stavili kao prioritet. Želimo postaviti temelje i kriterije profesionalizma i izvrsnosti, a s njima će doći i rezultati - zaključio je novi predsjednik VK Solarisa.

16. travanj 2024 09:12