StoryEditorOCM
OstaloKickboxing

Nives Radić je opet svjetska prvakinja; U Šibenik stižu još dvije medalje iz Sarajeva

26. listopada 2019. - 13:58

Nives Radić opet je svjetska prvakinja! Sjajna šibenska borkinja na svjetski tron popela se u Sarajevu na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu. Radiće je u subotu prijepodne u finalnom meču u kategoriji low kick iznad 70 kilograma pobijedila dosadašnju svjetsku prvakinju, predstavnicu Brazila Valdirene Stanski.

Inače, članice šibenskog KBK 'Dalmatino' postigle su fantastična rezultat na Svjetskom prvenstvu. Osim Radić, još dvije šibenske borkinje kući se vraćaju s medaljama.

 

 

Naime, Karmela Makelja (low kick -56 kg) i Snježana Prgomet (low kick -48 kg) osvojile su brončana odličja na svjetskom prvenstvu.

- Vrhunski je to rezultat za šibenski kickboxing klub Dalmatino i za reprezentaciju Hrvatske. Karmela Makelja se nažalost nije uspjela probiti u finale i pobijediti Francuskinju Julinu Nilusmas, nije uspjela nametnu svoju taktiku borbe, te je izgubila odlukom sudaca. Inače, Karmeli je ovo druga medalja sa svjetskih prvenstava- kazao je Damir Lambaša, trener šibenskih borkinja.

 

 

Prema njegovim riječima, Snježana Prgomet je pružila izvanredan meč protiv vrhunske Izraelke Daniele Pashaev.

- Meč je bio prepun izmjena udaraca i sjedne i s druge strane. Na kraju se nikako ne možemo oteti dojmu da su Izraelku malo „pogurali“ suci. Ipak, za Snježanu medalja sa svjetskog prvenstva je odličan uspjeh- zaključio je Lambaša.

25. travanj 2024 23:04