StoryEditorOCM
OstaloKickboxing

Nives Radić ima nasljednicu! Karmela Makelja se prvi put "potukla" sa seniorkama i odmah uzela svjetsku broncu

12. studenog 2017. - 14:32

Završilo je Svjetsko prvenstvo u kickboxingu za seniore koje je održano u Budimpešti. Na ovom svjetskom prvenstvu je nastupilo oko 1400 natjecatelja iz 80 zemalja, među kojima su bile i dvije šibenske borkinje Nives Radić i Karmela Makelja.

Članica šibenskog "Dalmatina" Karmela Makelja je napravila izvanredan rezultat osvojivši broncu.
- Ta medalja je vrlo značajna, jer joj je ovo bio prvi nastup na velikom seniorskom prvenstvu, a ona je do samo prije mjesec dana bila juniorka. Još je veći rezultat što je u tijesnoj borbi u polufinalu izgubila od profesionalne borkinje, aktualne svjetske prvakinje, Poljakinje Iwone Nieroda- kazao je Damir Lambaša, trener šibenskih borkinja.



Prema Lambašinim riječima, borba između Makelje i iskusne Poljakinje je bila izjednačena od samog početka:
- Makelja je imala ogromnu želju ugroziti svjetsku prvakinju i pobijediti, ali je u završnim sekundama borbe presudilo iskustvo protivnice. Naša borkinja je pokazala izuzetnu borbenost i najavila svoj dolazak i napad na najveće rezultate u kickboxingu- istaknuo je Lambaša.

Podsjetimo da je Karmela Makelja u četvrtfinalnoj borbi svladala Švicarku Nuriu Emmenegger i to vrlo uvjerljivo.



Druga šibenska predstavnica, višestruka prvakinja, Nives Radić je ispala iz daljnjeg natjecanja nakon pobjede protiv Kanađanke i poraza od Čehinje. Na taj način ostala je bez medalje na ovom natjecanju.

- Uz najbolje sportsko uvjerenje, ne možemo se oteti dojmu da je Radić u četvrtfinalnom meču protiv Čehinje bitno oštećena sudačkim odlukama. To nju nikako ne abolira kao svjetsku prvakinju, ali ipak je svjetsko prvenstvo takvo natjecanje na koje svi borci dolaze maksimalno spremni i teško je tamo pobjeđivati spektakularnim nokautima ili velikim bodovnim razlikama. Upravo zbog toga su sudačke procjene presudne- zaključio je Lambaša.

18. travanj 2024 11:22