StoryEditor
OstaloTrka za Dražena

Ni kiša ni korona nisu spriječili 200-njak sportaša i rekreativaca da trče povodom rođendana Dražena Petrovića; evo kako je bilo

Piše Marija Lončar
24. listopada 2020. - 12:54
 Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenskih deset, utrka na 10 kilometara i Draženova četvorka, utrka na četiri kilometra, u subotu je održana u Šibeniku u spomen na legendarnog šibenskog košarkaša Dražena Petrovića. Ni oblačno vrijeme ni sitna kiša nisu omeli sportaše iz cijele Hrvatske i rekreativce da se uključe u ovu manifestaciju koja se održava već petu godinu zaredom. Ipak, zbog epidemiloških mjera publika nije bila pozvana, pa su tek malobrojni šetači ispratili trkače. Omražena korona reducirala je i broj sudionika, pa se umjesto prijavljenih 360, na startu na šibenskoj rivi ispred zgrade županijske uprave okupilo oko 200 natjecatelja.

Predsjednik Atletskog kluba Šibenik i organizacijskog odbora utkre Damir Maksimović, zadovoljan je, kako je kazao, što se manifestacija uopće održala i što su svi koji su došli "živi i zdravi". Mnogi su nosili majice u šibenskoj, narančastoj, boji s likom Dražena Petrovića, a trčalo se po šibenskim ulicama uz more.

-U utrci na 10 kilometara trče uglavnom profesionalci, ali ima i rekreativaca, dok je utrka od četiri kilometra za građane. Prošlih godina imali smo natjecatelje i iz inozemstva, a upita je bilo i ove godine, ali zbog situacije s Covid-18, ljudi nisu došli iako su uplatili i startnine. Nadamo se da će iduće godine sve biti normalno i da ćemo imati opet puno više sudionika. Kišica koja pada ne smeta trkačima. Utrka bi se održala i da "padaju sikire", kako bismo mi u Dalmaciji rekli. To nema nikakvog utjecanja – kazao je Maksimović ističući kako više sudionika ima utkka Šibenskih deset, a među "jačim" imenima iz svijeta sporta bila je i Nikolina Šuštić iz Splita, svjetska prvakinja u ultra maratonu na 100 kilometar te atletičarka, reprezentativka i olimpijka Matea Parlov.

-Ovu utrku organiziramo povodom rođendana Dražena Petrovića i ona za Šibenik ima puno šire značenje od ovog sportskog. Svima nama sportašima u Šibeniku, bez obzira kojoj branši pripadamo, Dražen je simbol sporta kao i ta naša narančasta boja koju imaju svi klubovi u Šibeniku. Žao nam je što nismo mogli biti u punom sjaju kao lani kada je gošća bila i mama Biserka i Aco Petrović, predsjednik Atletskog saveza, direktor hrvatske reprezentacije. Imali smo i dječju utrku, ali ove godine, eto, tradicionalno je trčao i dogradonačelnik Danijel Mileta – kazao je Maksimović.

16. svibanj 2021 13:58