StoryEditorOCM
Ostalonovi zaplet

Nevjerojatna situacija oko izbora predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza: Šibenčanin Tesla još vjeruje da može postati čelni čovjek

Piše Borislav Juras
31. listopada 2021. - 19:31

Višemjesečna neizvjesnost oko izbora predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza, čini se, dobila je novi zaplet! Pred ljeto održana izborna sjednica Skupštine je prekinuta odmah nakon obznanjivanja rezultata izbora za predsjednika.

Tri mjeseca su trebala da zagrebački Gradski ured za opću upravu donese „presudu“ po kojoj je Kaštelanin Ivica Brkić proglašen predsjednikom!

Neke stvari iz obrazloženja te odluke su se činile sasvim nelogičnima. Brkićev protukandidat, Šibenčanin Miro Tesla, nije odustao od „borbe“, prihvatio je to valjda samo kao izgubljenu „prvu rundu“. Adresirao je žalbu prema nadležnome ministarstvu. Dok se čeka odluka, Brkić je, u ulozi „priznatog“ predsjednika sazvao novu sjednicu Skupštine. E, u toj „rundi“ je bolje stajao Tesla, pa je Brkić ekspresno odlučio prekinuti sjednicu!

„Već pri raspravi i pokušaju dopune dnevnog reda, bilo je vidljivo da on više nema većinu u Skupštini. Zapelo je na prijedlogu da se kroz dnevni red odredi termin nove sjednice za siječanj. Valjda je to shvatio kao pokušaj njegova rušenja, smjenjivanja. Krivo, nije nam takva namjera. To bi trebao obaviti onaj tko ga je i proglasio predsjednikom! Nakon što je napustio sjednicu s delegatima koji su ga podržavali i tajnikom, većina, a ostalo nas je 25 od 44 delegata, je donijela neke odluke. Izglasane su promjene u Statutu, formirana je komisija za unutarnji nadzor financijskog poslovanja saveza, a prihvaćene su i neke korekcije na zapisnik s prošle sjednice“ – izvijestio je Miro Tesla.

Čekajući „presudu“ nadležnog ministarstva na njegovu žalbu oko imenovanja predsjednika, moguće je da će i ova sjednica postati sporna!

Ono što je neosporno, Tesla i Brkić, dvojica „suparnika“, sreli su se minuloga vikenda u trogirskome hotelu Medena. Ovaj put na drugi način – kao šahisti! Jedan igra za Šibenika, a drugi za drugu momčad kaštelanskoga kluba Petar Sedlar Pepe. Na drugome turniru Druge lige (jug), čak su i njihove momčadi igrale međusobno, ali Tesla i Brkić nisu bili za istim stolom.

02. svibanj 2024 12:08