StoryEditorOCM
OstaloMini kup

Nakon nekoliko godina pauze veslačice i veslači ‘Krke‘ nastupili u Metkoviću: Evo koje rezultate su postigli

Piše šibenski.hr
12. listopada 2021. - 11:11

Nakon nekoliko godina pauze krkašice i krkaši posjetili su Metković radi sudjelovanja na veslačkoj regati „3. Mini kup Veslačkog saveza Dalmacije za 2021." 

Treneri Jovica Krasić i Ivica Ban u Metković su poveli skupinu koju su činile tri cure i 12 momaka koji su veslali u 10 disciplina:

1.       Rita Eva Ukić i Marijeta Slugan: prva regata i prva medalja, ona brončanog sjaja! Njima dvjema najvažniji je zadatak bio uopće doći do cilja veslajući rijekom uzvodno. Svojski su se borile da se domognu cilja, u čemu su uspjele a da pri tome nisu puno niti griješile u tehnici i praćenju što je razlog  za veliko zadovoljstvo njihovim nastupom. Bravo cure, sad će sve biti barem psihološki, lakše!!! 

2.       Tara Doodney: prva je od naših izišla na start i tijekom utrke bila toliko brza da ju je kamera Veslačkog saveza Dalmacije (kojom se od ove godine snima i na FB VSD-a prenosi svaka utrka) uspjela „uhvatiti“ tek u cilju daleko ispred suparnica! Naime, kamerom se pratila grupa tj. ostatak Tarine konkurencije da bi na kraju ispalo da je zlatna cura bila daleko ispred svih. Tara je nedvojbeno veliki potencijal i samo o njoj ovisi hoće li se razvijati prema vrhunskoj, ili prema rekreativnoj razini.  

3.       Šime Bilić i Marko Martinović: drugi u redoslijedu nastupa posada Krke, a na kraju treći u dvojcu na pariće za starije (A) kadete. Zadnja rečenica u osvrtu na Tarin nastup potpuno se može primijeniti i na ovu dvojicu iznimno perspektivnih momaka! 

4.       Jakov Mikulandra: drugi u utrci skifova A kadeta. Odličan nastup s razmjerno malim zaostatkom za vršnjakom iz HVK „Gusar“ (Duje Sirić) koji je po svemu pokazanom ove godine možda i najbolji skifista u svom uzrastu. 

5.       Lovre Tošić: u svojoj grupi skifova za starije kadete zauzeo je drugo mjesto i pokazao da je već sasvim dobro ovladao veslačkom tehnikom… još da mu je dodati koji kilogram mase bilo bi još bolje. 

6.       Šime Grubišić: Šime je tek B-kadet, a već je prilično iskusan i zna što kad i kako treba napraviti. Snažno i žustro krenuo je od počeka, odmah se odvojio od konkurencije i tako veslao do samog kraja, a na kraju uvjerljivo prvi! 

7.       Marko Rossini: B-kadet, ali godinu mlađi od Šime. Osvojio je brončanu medalju. Od njega se, kako bude rastao (i odrastao) tek očekuje napredak. 

8.       Franko Šarić i Niko Lucić: prvi put zajedno u glatkom (regatnom) čamcu na jednom natjecanju. Do sada su pobjeđivali u školskom čamcu (GIG-jola), a sada su imali prilike vidjeti koliko je regatni čamac nestabilniji od onog školskog. Osvojili su brončanu medalju. 

9.       Filip Šarlija i Nikola Knežić, te Bartol Medić i Tonko Bogdan: spominjemo ih zajedno iako su veslali u odvojenim skupinama discipline dvojac na pariće za mlađe juniore. Obje posade pokazale su uistinu dobro i u odnosu na konkurenciju dominantno  veslanje, što je puno važnije od zlatnih medalja koje su osvojili!

28. ožujak 2023 16:13