StoryEditorOCM
OstaloDANI VATERPOLA U ŠIBENIKU

Nakon europskih klupskih prvaka, u Crnici igraju i srebrni olimpijci: Šibenski 'kvartet' vodi Hrvatsku prema Moskvi

Piše Borislav JURAS
6. travnja 2017. - 19:51

Šibenska "glad" za vrhunskim vaterpolom barem nakratko će nestati idućih dana. Ljubitelji ovoga sporta će s tribina u subotu (19,30) i nedjelju (14) moći pratiti dvoboje Solarisa i Juga, aktualnoga klupskog prvaka Europe u četvrtfinalu prvenstva Hrvatske. Ulaz na obje utakmice je besplatan. Dva dana poslije će u Crnici zaigrati i aktualni osvajači srebrne olimpijske medalje iz Rio de Janeira, reprezentativci Hrvatske.

Naša reprezentacija u utorak treba napraviti zadnji zaveslaj, ostvariti pobjedu nad Nizozemskom, za plasman na završni turnir FINA Svjetske lige. Prema Moskvi će Hrvatsku "pogurati" čak četvorica onih koji su vaterpolski stasali u Crnici i Solarisu.

Prvi među njima je izbornik Ivica Tucak, koji je među 13 igrača pozvao Antonija Petkovića, Andriju Bašića i debitanta, vratara Marina Šparadu. Antonio (Sport Management, Busto Arsizio) je godinama ponajbolji strijelac talijanske A-1 lige, Andrija je jedan od stožernih igrača zagrebačke Mladosti, a Marin svojim obranama donosi pobjede splitskome Mornaru.

– Poremetili su nas brojni otkazi, ozljede, pa smo priključili i neke mlađe igrače. Otpalo nam je praktički pola reprezentacije iz Rija. Nema Burića i Pavića, a spriječeni su Bušlje, Garcia, Sukno, Marcelić i Bukić. Među pozvanih 13 imamo još dovoljno kvalitete da se obračunamo s Nizozemcima, osiguramo pobjedu i plasman u Moskvu – kaže izbornik Tucak, koji će reprezentativce u Crnici okupiti u nedjelju popodne.

Njima će se, u kapici Nizozemske, vjerojatno suprotstaviti Robin Lindhout, još jedan bivši igrač šibenskoga kluba.
Za razliku od prošle sezone (tada su s Turcima igrali u Crnici), kad se Tucku i igračima, pred Olimpijadu, nije u planove uklapao odlazak na završni turnir Svjetske lige, ove sezone to nije slučaj.

– Završnica je od 21. do 26. lipnja, što će nam biti uvertira za najvažniji događaj sezone. U drugoj polovici srpnja, u Budimpešti je svjetsko prvenstvo, gdje ćemo ići s ambicijom osvajanja nove medalje – najavio je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Utakmica Hrvatske i Nizozemske će se igrati u utorak. Počet će u 19.30 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu. Ulaz na tribine bazena u Crnici će biti besplatan, ali otvoren samo do popune kapaciteta tribina!

19. travanj 2024 04:02