StoryEditorOCM
OstaloRagbi

Najbolja utakmica u povijesti Šibenika! S čak 74 razlike ispratili kući zagrebačku Lokomotivu (FOTO)

19. studenog 2017. - 11:53

U subotu je u Mandalini odigrana utakmica 2. kola II. hrvatske ragbijaške lige u kojoj je rabi klub Šibenik postigao svoju najveću pobjedu u šestogodišnjoj povijesti kluba. Šibenčani su deklasirali zagrebačku Lokomotivu s čak 74 razlike! Konačni rezultat bio je 86:12.

- Da će utakmica ići u jednom smjeru vidjelo se već nakon početnih 5-6 minuta kada su playmakeri Šibenika Bukić i Imamović ispipavali gdje je lakše probiti obranu zagrebačke Lokomotive, kroz skup ili kroz liniju. Tako su već do poluvremena školskim akcijama Mazalin i Kovačić postigli po jedan zgoditak probivši skup, a Bukić, Drdić i Bulat su dobrom igrom rukama loptu razvlačili po liniji i postigli zgoditke koje je Bukić uredno pretvarao. Na poluvrijeme se otišlo s 33:0 i tu je praktički utakmica već bila riješena- kazao je Frane Koštan, predsjednik Ragbi kluba Šibenik.

U drugom dijelu Šibenik daje malo više prostora, pa Lokomotiva smanjuje razliku zgoditkom Lalića, da bi se onda zadnjih 20 -ak minuta krenulo u brzini više i do kraja utakmice zgoditke su postizali Huljev i Kovačić svatko po dva zgoditka te po jedan Drdić, Mazalin, Ercegović, Imamović i Božić kojem je to bio prvi zgoditak za Šibenik. Lokomotiva je još do kraja smanjila poraz na konačnih 86:12.

Završnicu su za Šibenik odigrali i igrači s klupe, iskusni Buva, Hrga i Koštan koji su zamijenili mlade Tabulu, Bošnjaka i Božića.
Utakmicu je sudio sinjski sudac Ivica Dinarina Šimić.

Protiv Lokomotive za Šibenik su igrali: Tabula, Nanut, Skelin, Bošnjak, Božić (5), Ercegović (5), Kovačić (15), Mazalin (10), Imamović (5), Bukić (21), Huljev (10), Baus, Drdić (10), Bulat (5), Zoričić, Buva, Hrga, Koštan.

Sljedeća službena utakmica je početkom ožujka u gostima kod Zagreba gdje će Šibenik pokušati pobjedom doći do prvog mjesta na tablici i probati izboriti pravo na plasman u prvu ligu.




 

19. travanj 2024 16:50