StoryEditorOCM
Ostalovrijedno iskustvo

Mladi šibenski hrvač nastupio na Europskom prvenstvu: Mađar zaustavio Andriju

Piše Borislav Juras
28. srpnja 2022. - 19:00
Andrija Vlahov (lijevo) te trener Zvonko Erak s mladim šibenskim hrvačimaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix, Privatni album

Andrija Vlahov, jedan od najboljih mladih šibenskih hrvača, imao je prvo iskustvo nastupa na prvenstvu Europe, i to u svojoj dobnoj kategoriji, do 15 godina. U Zagrebu je izgubio u prvoj borbi, od vršnjaka iz Mađarske. Kako je njegov rival sljedeću borbu izgubio, Andrija nije dobio drugu priliku u repesažu kategorije do 62 kilograma.

- Mi smo ovdje tradicionalno bazirani na grčko-rimski stil, a Vlahov je na ovom prvenstvu nastupio u slobodnom stilu, gdje je također među najboljima u državi. Nakon početne ravnopravne borbe, Mađar je došao u dominantnu poziciju i završio posao tehničkim tušem. Inače, Andrija je izuzetno vrijedan, nadaren i pametan dečko koji će najesen krenuti u matematičku gimnaziju. Naš klub je imao i dvojicu kandidata za kadetsku reprezentaciju. Na pripremama su bili Marko Klarić i Mate Vudrag - otkriva Zvonko Erak, šibenska hrvačka legenda, višestruki veteranski prvak svijeta.

Njegovi učenici su na nedavnome turniru u Zadru osvojili devet medalja, a pobjedama i zlatnim medaljama u svojim težinskim kategorijama posebno su ga impresionirali baš Klarić i desetogodišnja Marta Višnjić.

Šibenski hrvači nemaju planiranih nastupa do kraja ljeta i državnog prvenstva u slobodnom stilu. Povremeno će vježbati na otvorenom, na Šubićevcu, na prostoru ispred bivšeg Ferijalnog saveza.

20. travanj 2024 13:46