StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Mladi Šibenčani vratili se punih torbi medalja s Prvenstva Dalmacije u Splitu; Evo tko su bili najuspješniji

Piše šibenski.hr
18. lipnja 2019. - 12:27

Split je ponovo bio domaćin Prvenstva Hrvatske za Dalmaciju. Nakon kadeta, juniora i seniora ovaj put na red su došli i početnici. Na natjecanju se okupilo više od 180 plivačica i plivača iz 11 dalmatinskih klubova. Plivački klub Šibenik nastupio je s 10 plivača koji su ostvarili zapažene rezultate. Plivali su: Vigo Brkić, Marul i Marko Vlahov, Niko Mrčela, Luka Tucak, Frane Berbić, Andrija Radnić, Roko Mašić, Šimun Dučić, Nikola Brkić i Marko Grubišić.

 

 

- Na programu je bilo pet pojedinačnih i jedna štafetna disciplina u kojima su naši plivači osvojili pet medalja i otplivali svoje najbolje rezultate- kazao je Dino Tepić iz PK 'Šibenik'.

 

 

U pojedinačnim trkama Marul Vlahov je osvojio zlato u disciplini 50 slobodno i srebro na 50 leptir. Vigo Brkić je bio brončani u disciplini 100 slobodno. Brončani je bio i Niko Mrčela u disciplini 50 leptir.

 

 

Najuzbudljivija utrka natjecanja bila je muška štafetna utrka u kojoj su naši plivači odnijeli pobjedu sa samo jedanaest stotinki prednosti ispred štafete splitskog Jadrana. U štafeti su plivali Niko Mrčela, Luka Tucak, Marul Vlahov i Vigo Brkić.

- Bila je ovo još jedna uspješna sezona za naše početnike koji su marljivim radom došli do odličnih rezultata. Sljedeći vikend na rasporedu su mlađi kadeti koji će nastupiti također na splitskom Poljudu- zaključio je Tepić.

20. travanj 2024 06:41