StoryEditorOCM
OstaloKarting

Među nagrađenima i 13- godišnji Franko Škugor iz Šibenika

Piše Šibenski.hr
29. siječnja 2019. - 09:36

Proteklog vikenda službeno je zaključena sezona 2018. hrvatskog auto i karting sporta svečanom dodjelom nagrada i priznanja najboljim natjecateljima.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja održana  je u Bakru. Svečanu dodjelu je organizirao kvarnerski RI-Autosport u suradnji s Hrvatskim auto i karting savezom.

Podijeljeno je 360 nagrada i visokih priznanja za prva, druga, treća mjesta u klasama, grupama od toga 201 priznanje pojedincima.

Franko Škugor 13-godišnji Šibenčanin član Karting kluba " Dubrava-Šibenik " proteklu racing sezonu 2018 generalno je osvojio 3. mjesto u klasi 4 Rotax Max Junior Nacionalnog prvenstva RH u karting sportu te se našao među hrvatskom elitom auto i karting sporta na proglašenju u Bakru.

Ovom prilikom možemo spomenuti i da se  generalno plasirao kao 7. u poretku CEZ ( Središnje evropske zone)  i SPORTSTIL CUP-a ROTAX MAX CHALLENGE natjecanja u svojoj klasi Rotax Max Junior.

Ovo mu je ujedno i kruna sportske trogodišnje karijere u klasi Junior.

- Naime sad možemo i službeno najaviti prelazak u snažniju klasu na početku sezone 2019 ROTAX MAX SENIOR.
Obratili smo se pismenom zamolbom Odboru za karting sport HAKS-a da mu se odobri prelazak u snažniju klasu i dobili pozitivnu odluku Odbora da se može natjecati u Nacionalnom prvenstvu RH u karting sportu u klasi ROTAX MAX SENIOR , naime Franku je falila jedna godina života više u propisanim uvjetima pravilnika za natjecanje a svi ostali uvjeti su zadovoljavali prelazak. Također smo dobili i dozvolu nastupa od organizatora međunarodnog SPORTSTIL CUP-a ROTAX MAX CHALLENGE iz Slovenije za nastup u snažnijoj klasi- kazao je Hrvoje Škugor, otac i trener Franka Škugora.

02. svibanj 2024 12:07