StoryEditorOCM
Ostalodragan pinjuh

Matein prvi trener ne krije ponos: Nevjerojatna je stvar ‘podići‘ jednu vrhunsku sportašicu iz tako malog mjesta kao što je Knin

Piše Ivan Renić/SD
27. srpnja 2021. - 08:11

Posjetili smo Taekwondo klubu Div gdje je Matea Jelić, zlatna hrvatska olimpijka, napravila svoje prve sportske korake. Tamo smo zatekli „glavnog i odgovornog“, njezinog nekadašnjeg trenera Dragana Pinjuha.

- Ona je trenirala kod mene od svoje osme do osamnaeste godine. Dakle, 10 godina je bila u našem klubu, prošla je sve selekcije od kadera, preko juniora do seniora. Kao članica našeg kluba postala je svjetska i europska juniorska prvakinja.

Pinjuh ne želi preuzeti sve zasluge, ali ponos nije krio.

- Nevjerojatna je stvar „podići“ jednu vrhunsku sportašicu iz tako malog mjesta kao što je Knin. Presretan je ovo mnogo znači i za naš grad, kao i za drugu djecu. Matea je dokaz kako se uz žrtvu i predan rad može čak i iz malog mjesta probiti do svjetskog vrha.

Kako napreduje kninski taekwondo? Matein uspjeh zasigurno će poslužiti kao odskočna daska...

- Korona nas je malo usporila, ali očekujemo dobar odaziv na jesen. Sigurno će i ovo dodatno motivirati djecu. Ipak smo mi peti klub u Hrvatskoj po uspješnosti.

Ima Knin svog taekwondo aduta i u muškoj konkurenciji. Riječ je o mladom Josipu Teskeri od kojeg se također mnogo očekuje.

- On je također prošao kroz sve naše selekcije. Sada se priprema za Europsko prvenstvo – kazao je Pinjuh.

19. travanj 2024 19:44