StoryEditorOCM
Ostalo‘Luda‘ utakmica

Marin Šparada junak Solarisa: golom vratara u samoj završnici, Sunčani osvojili bod na Poljudu

Piše šibenski.hr
5. prosinca 2021. - 11:23

Vaterpolisti Solarisa odigrali su neriješeno 11:11 s Mornarom na gostovanju u Splitu. Prvi je to remi Sunčanih u prvenstvu Hrvatske.

Bila je to veoma zanimljiva utakmica, a posebno 'luda' je bila završnica.

‘Susjedi’ na tablici ostali su to i nakon ove prvenstvene runde, te i dalje s tri boda prednosti za Šibenčane, a imali su Splićani veliku priliku za pun plijen, piše portal HVS-a.

Prve dvije četvrtine su bile potpuno izjednačene, pa i po pitanju isključenja s pravom zamjene. Već u 8. minuti utakmice, isključeni su naime Jure Božan (Mornar BS) i Jerko Penava (Solaris).

Međutim, kolosalna je bila izvedba Mornara BS u trećoj četvrtini. Domaćin je taj dio igre dobio čak 5:0, te su od zaostatka jednog gola nakon druge četvrtine (5:6), došli do prednosti čak četiri pogotka (10:6) uoči početka zadnje četvrtine. Tu treću dionicu je sjajno otvorio s tri uzastopna gola Marin Vrdoljak, a po jedan su onda još pridodali Roko Akrap i Bruno Hrvatić. Imati čak četiri razlike uoči zadnjih 8 minuta, nakon velikog preokreta i sa za vjerovati je psihološkom stabilnosti, činilo se u tom trenutku dobitnom kombinacijom za momčad trenera Zdeslava Vrdoljaka. S tim da je moglo biti i još više jer je kod 10:6, u zadnjim trenucima treće četvrtine Duje Buzdovačić imao i peterac, ali mu je obranio vratar Marin Šparada. Vratar koji će kasnije i zbog ukupno 10 obrana i zbog obranjenog peterca, ali i zbog zadnje sekunde utakmice, opravdano ponijeti epitet junaka susreta.

No, ako smo treću četvrtinu domaćina nazvali kolosalnom, što onda navesti za zadnju dionicu gostiju? U najmanju ruku, jednaka ocjena. Momci trenera Marelje nisu klonuli duhom, ‘stisnuli’ su se i jednakom mjerom sada oni uzvratili mornarevcima. Dvaput Antun Goreta, te po jednom Roko Pelicarić i Nikola Štrkalj, minutu i pol do kraja utakmice su uspjeli potpuno nadoknaditi silan zaostatak, izjednačiti na 10:10.

Kada je Paolo Jakovčević, 23 sekunde prije kraja ponovo doveo Mornar BS u vodstvo (11:10), vrata su mornarevcima do pobjede bila i drugi put odškrinuta, noga već jedna ‘unutra’. Slijedio je zadnji napad Sunčanih…

U napad je, na sve ili ništa Solaris jurnuo sa svih sedam igrača, odnosno i s vratarom Marinom Šparadom, te je upravo on sa zvukom sirene prevario kolegu Kordića na suprotnoj strani. Gol za izjednačenje, za 11:11 i jedan bod, piše HVS.

Po tri gola za Solaris postigli su Štrkalj i Goreta, dok su se jednom u listu strijelaca upisali Marin Šparada, Kovalenko, Pelicarić, Penava i Koprčina.

Idući vikend vaterpoliste Solarisa očekuje nastup u Kupu Hrvatske, točnije u polufinalnoj skupini koja se igra u Dubrovniku. Sunčani su u grupi s domaćinom Jugom, KPK-om, POŠK-om i Medveščakom.

Šibenčani su uz Jug glavni favoriti u skupini te se očekuje njihov prolazak na završni turnir.

19. travanj 2024 06:58