StoryEditorOCM
OstaloTenis

Lijep uspjeh mlade šibenske igračice: Marta Dobrić dvostruka prvakinja Hrvatske

17. siječnja 2020. - 10:42

Marta Dobrić, mlada igračica Teniskog kluba Šubićevac-Šibenik postala je dvostruka prvakinja Hrvatske u konkurenciji do 12 godina, na dvoranskom prvenstvu odigranom na Zagrebačkom velesajmu.

 

Dobrić je u pojedinačnoj konkurenciji u finalu svladala Mihaelu Les sa 6-2 6-3, dok je u finalu parova, s partnericom Petrom Škokić, rezultatom 5-7, 6-3, 10:8 bila bolja od para Mihaela Les/Nika Peskar Majoli. Inače, u pojedinačnoj konkurenciji sudjelovale su 32 igračice, dok je u “doubleu” u ždrijebu bilo osam parova.

 

- Malo tko je uspio povezati dvije titule. Ovo je najveći uspjeh u Martinoj dosadašnjoj karijeri - javio nam je Dragan Jurić, Martin djed, ali i jedan od onih koji dosta trenira s njom. Ipak, Dobrić najviše radi sa šibenskim trenerom Vedranom Štrkaljem, dok o njezinoj kondiciji brine Ivica Kljajić. Na Martin teniski put utjecao je i ujak Josip Jurić, koji u Houstonu gradi trenersku tenisku karijeru.

 

 

 

 

- Prvenstvo se igralo na tvrdoj podlozi, a Marta inače trenira na zemlji, u Zablaću, međutim, dobro se snašla i na bržem terenu u dvorani. Njezin uspjeh je to veći ako se zna da njezina protivnica u finalu baš trenira u toj dvorani. Međutim, Marta je bila veoma psihološki spremna za turnir - kazao je Jurić.

 

Pobijedila tri nositeljice

 

Osim što se okitila titulom prvakinje, Dobrić je sada izbila na prvo mjesto na rang listi u svom uzrastu:
- Do sada je Marta bila treća. No, skok na prvo mjesto donijela joj je činjenica što je na putu do titule pobijedila čak tri nositeljice - veli Jurić.

 

 

 

 

Prema njegovim riječima, Marta Dobrić je veliki potencijal. O tome svjedoče i čestitke koje na njezin račun stižu sa svih strana, među ostalim i od Jelene Kostanić-Tošić, sportske direktorice HTS-a, koja je gledala njezine nastupe.

 

Na koncu, Dobrić je dobila poziv i za okupljanje reprezentacije 30. siječnja. Nastupit će u Češkoj, na 2020 Tennis Europe Winter Cups by Head, gdje kao članica U-12 reprezentacije predstavlja Hrvatsku na turniru 32 reprezentacije Europe.

18. travanj 2024 19:47