StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Koper 'sunčanima' stiže za zagrijavanje uoči vrhunca sezone

25. siječnja 2019. - 14:52

Uoči početka sezone u taboru vaterpolista Solarisa govorili su kako imaju 16 stepenica do cilja – plasmana u A1 regionalnu ligu. Šibenčani su došli do jedanaeste stepenice, odnosno posljednje u prvom dijelu A2 regionalne lige.

Tu stepenicu, točnije slovenski Koper, koji gostuje u Crnici u subotu u 17.30, "sunčani" bi trebali s lakoćom preskočiti. Jer, uz dužno poštovanje Slovencima, oni ne bi trebali biti protivnik koji bi im mogao ozbiljnije naštetiti. Stoga u redovima Solarisa utakmicu s Koperom tretiraju kao pripremu za ono što im slijedi od 9. veljače. Riječ je o Ligi 6, u kojoj će se jednokružno sučeliti šest najboljih ekipa (Solaris, Budva, Radnički, Primorje, Vojvodina i Nais) iz prvog dijela sezone. Važno je napomenuti da se u Ligu 6 prenose svi bodovi osvojeni u 11 kola.

Inače, prvoplasirani iz Lige 6 izravno će izboriti sudjelovanje u A1 regionalnoj ligi iduće sezone, dok će drugoplasirani morati u kvalifikacije s pretposljednjim iz prvog regionalnog vaterpolskog razreda.

 

 

No, do vrhunca sezone Šibenčani još moraju apsolvirati Koper.
– Koper ima sedam bodova na kontu, svladali su Cattaro i Galeb, ili ekipe s kojima smo mi izišli na kraj bez većih problema. Dakle, očekujemo pobjedu, premda Slovenci nisu protivnik za podcjenjivanje. Svjesni smo činjenice da nam je to zadnja lakša utakmica do glavnog dijela sezone, za koji se već sada spremamo. Naime, cijeli tjedan igramo trening-utakmice s juniorima ruskog Kazana, a odigrali smo i pripremnu utakmicu sa splitskim Mornarom. Vjerujem da smo neloše odradili te pripreme. I utakmica s Koperom bit će malo jača priprema za nastavak sezone – kazao je Nikola Štrkalj, bek Solarisa.
 

Domagoj Bulat, centar "sunčanih", ističe da se za Ligu 6 spremaju otkako su se okupili ovog ljeta. Međutim, sidrun Solarisa nije htio olako preskočiti temu Kopera.

Samo pobjeda

– U sportu nikada ne valja unaprijed upisivati bodove, ali sve osim naše pobjede u utakmici sa Slovencima bilo bi veliko iznenađenje. Što se tiče nastavka natjecanja, mi smo i prije početka lige imali stav da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. S takvim ćemo pristupom i nastaviti – rekao je Bulat.

 

 

Trenutačno na tablici A2 regionalne lige vode Solaris, Budva i Radnički sa po devet pobjeda i jednim porazom. No, netko će u posljednjem kolu izgubiti još pokoji bod, zbog jednostavnog razloga što se međusobno sastaju Crnogorci i Kragujevčani.

– Ne bih se zamarao ishodom utakmice naših najvećih konkurenata. Ispravan je način da razmišljamo kako ćemo u Ligi 6 pobijediti i jedne i druge – optimist je centar Šibenčana.

Trener "sunčanih" Joško Kreković, prije nego što je progovorio u Ligi 6, rezimirao je prvih 11 ovosezonskih kola.
– Moramo biti zadovoljni, jer ćemo imati 10 pobjeda od 11 utakmica, jasno, uz uvjet da svladamo Koper. Mislim da je to odličan rezultat. Imali smo jedan pogrešan korak, odnosno poraz u Budvi, ali malo je klubova u svijetu u bilo kojem sportu da ne posrnu i da dobiju sve utakmice u sezoni – istaknuo je Kreković.

O Ligi 6 je kazao:
– Imamo kvalitetu i ja se nikoga ne bojim. Bez obzira na raspored, mi ćemo ići na pobjedu u svakoj utakmici. Za sada se samo zna da ćemo kod kuće igrati s Budvom i Vojvodinom, a u gostima s Primorjem, Radničkim i Naisom. Mi ćemo na svaki bazen doći sa željom da odigramo najbolje što možemo i da pobijedimo. S takvim će pristupom doći i rezultat – samouvjeren je Kreković.

 

 

Za koga će Kreković navijati u dvoboju Radničkog i Budve?
– I ludi vidi kako bi neriješeno bilo idealno za nas, ali kalkulacije u ovom trenutku ne stoje i nemaju smisla. Mi odlučujemo sami o sebi i tako se treba postaviti – jasan je trener Solarisa.

Za uspjeh će trebati i zdravlja. Sezona gripe je na vrhuncu, je li virus pokosio i vaterpoliste?
– Da kucnem u drvo, stanje je odlično! Istina, mi smo u prosincu napravili svojevrsnu prevenciju protiv gripe. Pitanje je na mjestu, zdravlje je preduvjet dobrih rezultata – izvijestio je Kreković.

Do 31. siječnja traje prijelazni rok kod vaterpolista. Ima li kakvih novosti na tom polju?
– Nema! Nitko ništa ne mrda, ni mi ni konkurenti. Istina, Budva je tek dovela drugog vratara, ali to nije toliko značajno. Ponavljam, ja vjerujem o ove momke i ekipu. Stoga taj kojega bismo mi hipotetski doveli mora biti ekstra igrač. Neću zatvoriti vrata takvoj mogućnosti, ali sumnjam da će se išta konkretno dogoditi do konca prijelaznog roka – zaključio je Kreković.

24. travanj 2024 07:27