StoryEditorOCM
Ostaloglavu gore!

Barakude pale u zadnjoj minuti pred punom Mladosti, nije pomoglo ni glasno navijanje, ali srebro je oko vrata...

Piše Iva Majić
16. siječnja 2024. - 19:25

Idemo po zlato! Pisali smo na početku, ali treće domaćinstvo nije bilo toliko sretno, odnosno nije zlatno. U finalu Europskog prvenstva u vaterpolu Hrvatska je izgubila od Španjolske 11:10 u zadnjim minutama utakmice. No, Barakude su nas još jednom učinile ponosnima, iako nisu obranili titulu, kao što ni nisu osigurali vizu za Olimpijske igre u Parizu. Međutim, bazen Mladosti uz Savu ovu vatrenu atmosferu još će dugo će pamtiti. Prepričavat će se kako su ljudi sjedili na podu, stepenicama, stajali uz ogradu, jer kapacitet od 2000 je bio premalen u odnosu na zainteresiranost.

Publika je dovoljno glasna, a svi su dobro pustili glas na poznati hit Novih fosila, pa se Savom tako orilo: "Kako je dobro vidjeti te opet...". Nije bilo pauze, odmah se krenulo na "Igraj moja Hrvatska, srce mi gori". 

Gužva je sa svih strana, a kapacitet koji je dignut na 2000 mjesta, očigledno će se prijeći. Prvi red do bazena rezerviran je za VIP goste, a tamo su se našli i Zlatko Dalić, Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Marijan Kustić.

image
Damir Krajac/Cropix

Jedan od domaćih u bazenu Mladosti je i Luka Bukić. U prethodne dvije utakmice se nije upisao u strijelce, ali danas je naš najraspoloženiji napdač s četiri pogotka. Trenutno pod kapicom Jadrana, ali Sava je njegov dom. No, miljenik publike je kao i u Splitu, Jerko Marinić Kragić.

image
Damir Krajac/Cropix

No, budući da organizatori nisu mogli tamo smjestiti sva važna lica koja će biti na velikom finalu, poslali su ih na neku drugu tribinu. Tako se na novinarskom mjestu našao Xavi Garcia, naš najdraži Španjolac. Ubojita ljevica s kojom je Hrvatska stigla do olimpijskog srebra, ali i svjetskog zlata, a ovog Katalonca ne treba posebno prezentirati navijačima Juga. I za koga će večeras navijati? To je retoričko pitanje, jer i sam je rekao kako ja prekrasne godine proveo igrajući pod hrvatskom kapicom, pa prema tome pišemo "plus jedan" glas za Barakude.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
25. travanj 2024 21:48