StoryEditorOCM
OstaloLEN Euro Cup

Jedno je sigurno- europski put vaterpolista Solarisa neće završiti u Solunu

Piše Krešimir Gulin
12. listopada 2022. - 11:28

U odnosu na prošlu sezonu sasvim redizajnirana momčad Solarisa u manje od dva tjedna ‘borit‘ će se i na trećem frontu. Naime, nakon početne pobjede u prvenstvu Hrvatske nad POŠK-om i dva uvodna poraza od splitskih Jadrana i Mornara u regionalnoj Premier ligi, Sunčani izlaze na europsku scenu.

Momčad trenera Jure Marelje od četvrtka do nedjeljeu grčkom Solunu igra prvi krug kvalifikacija u LEN Euro Cupu. Solaris je smješrten u grupu u kojoj su, osim domaćina PAOK-a, još njemački Ludwigsburg, španjolski Tenerife, francuski Montpellier te nizozemski ZV de Zaan.

Sunčani turnir otvaraju susretom protiv Nijemaca u četvrtak. Dan kasnije igrat će protiv Nizozemaca, dok u subotu moraju dvaput u bazen. U jutarnjem terminu kontra Francuza, a navečer protiv Španjolaca. Završni dan turnira rezerviran je za dvonoj s domaćinom PAOK-om.

Veliko je pitanje koliki su realni dometi Solarisa u ovom nadmetanju. Podsjetimo, lani su Sunčani prošli vrlo tešku grupu u kojoj je bio i finalist ovog natjecanja Palermo. Međutim, treba znati da je u međuvremenu Crnicu napustio veliki broj važnih igrača (Goreta, Pelicarić, Koprčina, Bulat, Štrkalj, Kovalenko, Malenica). U svakom slučaju i ovaj turnir bit će dobra prigoda za trenera Marelju da uigra momčad u kojoj je dosta novih imena, uglavnom mladih reprezentativaca, poput Burburana, Radana ili Butića. Osim njih, tijekom ljeta su u Crnicu stigli i Rak i Jakovčević.

Jedno je sigurno, europski put Solarisa neće završiti u Solunu. Naime, četiri prvoplasirane ekipe nastavljaju natjecanje u LEN Euro Cupu, dok će peti i šesti zaigrati LEN Challenger Cup-u

22. rujan 2023 19:51