StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Jedan od najuspješnijih nastupa Šibenčana na prvenstvima Hrvatske: Uzeli su pet titula prvaka

6. kolovoza 2019. - 11:32

Sedam plivačica i plivača Plivačkog kluba Šibenik nastupilo je na Prvenstvu Hrvatske održanom na plivalištu "Mladost" u Zagrebu. U četiri dana programa nastupilo je više od 300 najboljih hrvatskih plivačica i plivača u konkurenciji mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. 

- Bilo je ovo jedno od najuspješnijih nastupa PK Šibenik na prvenstvima Hrvatske. Od sedam plivača, čak njih pet ponijelo je titulu prvaka Hrvatske u svojim dobnim kategorijama! Uz pojedinačne, osvojena je jedna titula i u štafetnoj utrci. Ukupno je osvojeno 20 medalja, od toga devet u mlađe seniorskoj, deset u juniorskoj, i jedna u mlađe juniorskoj konkurenciji- kazao je Dino Tepić iz Plivačkog kluba 'Šibenik'.

 

 

Robert Vukičević bio je jedan od najuspješnijih plivača na ovom prvenstvu. U sve četiri otplivane discipline Robert je ponio titulu prvaka Hrvatske u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Iako je prošlo gotovo mjesec dana od njegovog glavnog natjecanja sezone, Juniorskog prvenstva Europe koje se održalo u ruskom gradu Kazanu, Robert je otplivao svoja tri osobna rekorda i zasluženo ponio titule u disciplinama 100 i 200 slobodno, te 100 i 200 leptir.

 

 

- Jedno od najugodnijih iznenađenja bili su nastupi juniorke Marije Kardum. Najbolji rezultat Marija je otplivala već prvog dana natjecanja kada je ponijela titulu juniorske i mlađe seniorske prvakinje Hrvatske u disciplini 200 mješovito. U disciplini 400 mješovito Marija je bila viceprvakinja u obje kategorije. Petu medalju osvojila je u disciplini 100 leđno u kojoj je bila brončana- ističe Tepić.

 

 

Marta Leković nastupila je na 50, 100 i 200 leđno te na 200 mješovito. U svojoj glavnoj disciplini, 200 leđno, Marta je popravila svoj osobni rekord te zasluženo ponijela titulu prvakinje. Tako je na najbolji način završila dio svog sportskog puta u Hrvatskoj kojeg će nastaviti na američkom sveučilištu Saint Rose u državi New York. 

 

 

- Emma Curavić je očekivano svoje najbolje nastupe imala u sprinterskim disciplinama, odnosno na 50 leđno i 50 slobodno. U slobodnom stilu stotinke su je dijelile od postolja. Sve to nadoknadila je u na 50 leđno gdje je bila najbrža juniorka. U mlađe seniorskoj konkurenciji Emma je bila brončana. Naš jedini predstavnik u mlađe juniorskoj konkurenciji bio je Toni Slavica. Toni je najbolji nastup imao u disciplini 400 mješovito gdje je svoj osobni rekord popravio za više od 4 sekunde što je bilo dovoljno za mlađe juniorsko zlato te juniorsku i mlađe seniorsku broncu- veli Tepić.

 

 

Plivači 'Šibenika' bili su uspješni i u štafeti.

- U disciplini 4x100 mješovito mix naša štafeta je ponijela titulu prvaka. Plivali su: Marija Kardum, Toni Slavica, Robert Vukičević i Emma Curavić. Tako je na najbolji način zaokružena izvrsna sezona Kluba. Naši natjecatelji odradili su odlične utrke na zimskim i ljetnim prvenstvima Hrvatske, kao i na Ekipnom prvenstvu gdje smo zadržali mjesto u A diviziji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Naši mlađi natjecatelji također su tijekom cijele sezone bili odlični te postizali zapažene rezultate. Veseli i činjenica kako se na bazenu u Crnici može vidjeti sve više djece u plivačkoj školi koja u ovom trenutku broji oko 200 članova. Natjecatelji će u novu sezonu krenuti već od 19.8. dok će škola plivanja s radom krenuti s početkom mjeseca rujna- zaključio je Tepić.

26. travanj 2024 07:46