StoryEditorOCM
Ostalonakon velike pobjede

Tucak: ‘Nadigrali smo ih u svim elementima, ne pamtim kad ih je netko ovako razbio, ali moramo ovo što prije zaboravit‘

Piše Iva Majić
12. siječnja 2024. - 20:27

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Grčku s 13:8 i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Najbolja utakmica izabranika Ivice Tucka na ovom turniru ostavila je svjetske viceprvake bez pogotka čak 13 i pol minuta. Nošeni fantastičnom obranom i publikom, Barakude su tamo gdje i pripadaju, među momčadima koje će se boriti za odličja "na Savi".

- Mislim da smo odigrali briljantnu utakmicu u svakom pogledu. Igramo jedan odličan turnir, ako ne računamo dvije minute protiv Crne Gore. Ne pamtim kada je Grčku netko ovako razbio. Nadigrali smo ih u svim elementima vaterpolske igre, jednu momčad koja je olimpijski i svjetski viceprvak. Tko zna koje polufinale u nizu i borba za medalje. Ostavili smo vrata Pariza otvorena. Sada se valja odmoriti, čeka nas vrlo dobra Mađarska - rekao je izbornik Hrvatske.

Mađarska je u Zagreb stigla u "krnjem" sastavu, praktički bez prve postave koja je prošlo ljeto osvojila zlato na SP-u u Fukuoki. No, bez obzira na to izbacili su Srbiju (15:14), te s tom pomlađenom vrstom očekuju Hrvatsku u nedjeljnom polufinalu.

- Nažalost moramo ovo zaboraviti i okrenuti se prema Mađarima. Za mene neugodno, a za njih ugodno iznenađenje. Jedna reprezentacija koja je došla bez sedam igrača ovdje i izbacila Srbiju, ali to je sport. Moramo se dobro odmorit i pripremiti za jednu strašno tešku utakmicu - dodao je izbornik te pohvalio cijeli sustav vaterpola u susjednoj nam zemlji.

- Tu se radi o jednom sustavnom radu. Oni znaju kad netko u vaterpolu završi karijeru s par olimpijskih medalja da su im životi osigurani, da ne nabrajam uvjete. 

Što se rekli igračima na poluvremenu?

- Da ne smijemo gubiti glave. Vidio sam na govoru tijela igrača da su ih malo poljuljali oni lako primljeni golovi. Ali vjerovali smo, odlično smo pripremili utakmicu.

28. travanj 2024 17:15