StoryEditorOCM
OstalojOŠ JEDNO OKUPLJANJE

Ivica Tucak objavio novi popis Barakuda: Trojica Sunčanih za okršaj u Ateni i sjajnu revijalnu utakmicu

Piše Dean Bauer/SN
11. siječnja 2022. - 11:41

Izbornik Barakuda odnosno hrvatske seniorske vaterpolske vrste odredio je 18 igrača koji će konkurirati za skorašnju premijeru u Svjetskoj ligi, ali prije toga i za revijalnu utakmicu. Naime, u nedjelju, 16. siječnja (18.00) na plivalištu uz Savu odigrat će se revijalna utakmica Hrvatska - Jadran povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja naše domovine, ali i 30 godina od trenutka kada su vaterpolisti Jadrana, kao prva momčad pod hrvatskom zastavom, osvojili naslov prvaka Europe.

Izbornik Ivica Tucak je okupljanje za ove dvije akcije sazvao u petak, 14. ovog mjeseca u Zagrebu, s tim da će se od 18 igrača s popisa u glavnom gradu pojaviti njih 16. Naime, prvi vratar Marko Bijač odnosno centar Josip Vrlić će se igračima naknadno pridružiti u Ateni. Riječ je o tomu da Barakude sljedeći tjedan, gostovanjem u utorak, 18. I. kod Grka počinju s ovogodišnjim nadmetanjem u Svjetskoj ligi. Hrvatska se nalazi u Svjetskoj ligi u skupini s Grčkom i Rusijom. Za utakmicu protiv Grka, pravo nastupa još uvijek nema jadranaš Konstantin Harkov koji će krajem veljače ove godine steći pravo igranja pod hrvatskom zastavom.

POPIS BARAKUDA:

VRATARI: Marko Bijač (Olympiacos), Ivan Marcelić (Mladost), Marin Šparada (Solaris)

CENTRI: Josip Vrlić (Radnički), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)

NAPADAČI: Luka Bukić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Loren Fatović (Jug AO), Ivan Domagoj Zović Szolnok), Konstantin Harkov (Jadran), Franko Lazić (Mladost), Andrija Bašić (Palermo), Rino Burić (Jadran), Jerko Penava (Solaris)

BRANIČI, Hrvoje Benić (Jug AO), Marko Žuvela (Jug AO), Kristijan Milaković (Szolnok), Matias Biljaka (Mladost)

Stručni stožer uz izbornika Ivicu Tucka, čine pomoćni treneri Zoran Bajić i Jure Marelja, trener vratara Frano Vićan, kondicijski trener Pero Kuterovac, video-analiza Igor Pezelj i fizioterapeut Damir Luketić.

23. travanj 2024 00:14