StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

Ispunjeni ciljevi: ‘Krkaši‘ nastupili na jakoj regati na Jarunu, Šibenčani će za veliku obljetnicu opet imati dobru posadu u ‘kraljevskoj‘ disciplini

Piše šibenski.hr
6. srpnja 2021. - 08:16

Veslačice i veslači V.K. „KRKA“ i ove su godine zastupale/i svoj klub na jakoj regati „Croatia Open“ održanoj 03. i 04. srpnja 2021. na regatnoj stazi „Jarun“ u Zagrebu. Treneri Radečić, Krasić i Ban na put su poveli 19 krkašica i krkaša i te kao dvadesetog člana ekspedicije mladog Nikolu Šeparovića, inače člana V.K. „Ošjak“ Vela Luka, koji se u Šibeniku pripremao za Regatu radi zajedničkog nastupa u kombiniranoj posadi dvojca na pariće s Filipom Gligićem. 

Pođimo redom kako su naše cure i naši momci nastupali u subotu, pa onda i u nedjelju. 

Toni Braica: trebao se natjecati u samcu za starije („A“) kadete, ali mu je pri zagrijavanju puklo veslo zbog čega, u nedostatku vremena za zamjenu vesla, nije mogao nastupiti u utrci. 

Franko Dobra i Jakov Slavica, Šime Slavica i Alberto Rossini, te Duje Garma i Max Doodney: prvog dana Natjecanja utrkivali su se s vršnjacima u disciplini dvojca na pariće za „A“ kadete i bili vrlo dobri: Franko i Jakov su osvojili brončane medalje, dok su drugi i treći naš dvojac bili prvi i drugi u B-finalu. 

Franka Zorčić i Sara Slugan, te Marta Budimir i Aurora Lučev: nastupile u dva dvojca na pariće za mlađe juniorke u kojoj su disciplini Franka i Sara osvojile pomalo razočaravajuće četvrto mjesto i „drvenu medalju“, dok su Marta i Aurora bile šeste u B-finalu. 

Tonko Bogdan i Nikola Knežić bili su treći u B-finalu dvojaca na pariće za mlađe juniore, dok su u istoj disciplini i u istoj utrci B-finala Frane Papak i Filip Šarlija zauzeli peto mjesto. Obje posade su novoformirane i od njih se u budućnosti očekuju bolji plasmani. 

Filip Gligić i Nikola Šeparović u vrlo zahtjevnoj i uzbudljivoj kriterijskoj utrci u kojoj su do zadnjih 200 metara veslali jako dobro i imali drugo mjesto, na kraju su u cilj ušli kao trećeplasirani. 

U nedjelju su kadeti nastupali u četvercima na pariće. Jedan četverac kao KRK1 činili su Alberto Rossini, Franko Dobra, Jakov Slavica i Šime Slavica, dok je KRK2 činila posada u sastavu Duje Garma, Šime Bilić, Ton Ivanda i Max Doodney. Alberto i njegovo društvo u odličnoj i ravnopravnoj utrci s ostalima u A-finalu zauzeli su drugo mjesto, dok je tzv. „Dujin“ četverac u istoj utrci bio peti. 

U nedjelju su Franka, Sara i Marta veslale u samcima za mlađe juniorke. Na kraju je Sara zauzela četvrto mjesto, a Franka šesto u A-finalu, dok je Marta bila treća u B-finalu. Cure svakako moraju i mogu bolje! 

Nedjeljni dio Regate završen je bitkom juniorskih četveraca na pariće u kojoj je kombinirana posada sastavljena od veslača Krke (Filip Gligić), Ošjaka (Nikola Šeparović), Trešnjevke (Luka Jurčić) i Jaruna (Nikola Varat), uvjerljivo pobijedila i time osigurala pravo na nastup na izbornoj utrci za sastav reprezentacije koja će predstavljati hrvatsko veslanje na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj (Plovdiv, 11. – 15. kolovoza). 

- Kao zaključak može se reći da su se ciljevi postavljeni pred odlazak u Zagreb uglavnom ispunili. Naime, prvi cilj je bio da Filip s kolegom s Korčule izbori pred-ulaznu kartu za sastav izborne vrste, dok je drugi cilj bio vršenje uvida u trenutne sposobnosti mladih šibenskih posada prije rujanskog nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu (Zagreb, 16. – 19. rujna). Filip i Nikola su pokazali da znaju i mogu i to kako u dvojcu, tako i u četvercu na pariće, te ih sada očekuju sedmodnevne pripreme za izbornu utrku koja bi se trebala 13. srpnja održati u Zagrebu. Cure su malo podbacile (zbog toga ono „uglavnom“), a mlađi juniori odveslali sukladno svojim trenutnim mogućnostima. Što se, pak, najmlađih tj. naših kadeta tiče, jako veseli reći kako je njihov napredak u odnosu na prošlu godinu upravo izvanredan! Sad su to već posade čiji je zaveslaj počeo izgledati „kao pravi“ (čitaj: tehnički dotjeran), koje se mogu ravnopravno utrkivati s vršnjacima i koje obećavaju da će već iduće godine, a za 100-godišnjicu (2023. godine) svakako, najstariji šibenski sportski klub imati i te kako dobar osmerac mlađih juniora- kazao je Dražen Crnogaća, predsjednik VK 'Krka'.

20. travanj 2024 15:40