StoryEditorOCM
OstaloOdbojkaši dobili pojačanje

Iskusni Splićanin Kovačev diže šibenski blok

Piše Borislav JURAS
VLADO KOS/HANZA MEDIA
8. siječnja 2017. - 11:50

Znatno prije službenoga zimskog prijelaznog roka, odbojkaši Šibenika 91 su pronašli pojačanje za nastavak sezone. Trener Paskval Skelin je u prvim danima ove godine potvrdio da će to biti Josip Kovačev. Riječ je o iskusnom igraču, 34-godišnjem Splićaninu, visokom preko dva metra, uspješnom i u odbojci na pijesku, koji će učvrstiti šibenski blok, ali i šanse za ostanak u Superligi, elitnom razredu hrvatske prvoligaške odbojke.
– Na samo četiri utakmice u jesenskom dijelu sezone smo bili kompletni. Colić i Mišura su često izostajali. Jere Čogelja, na kojega sam računao prije sezone, koji može pokriti neke pozicije, nije se pojavio ni na jednoj prvenstvenoj utakmici, pa smo praktički ostali bez rezerve koja može odigrati na prvoligaškoj razini. Dogodilo nam se da je mladi, potpuno neiskusni Bunardžija igrao čak šest utakmica. Stoga smo kontaktirali Kovačeva, kako bismo imali nekakvu alternativu, pokrili najranjiviju poziciju, ali i rasteretili mladog momka – objasnio je trener Skelin razloge dovođenja pojačanja.
Kovačev bi trebao biti jedino novo ime u redovima odbojkaša Šibenika, koji sezonu u Superligi nastavljaju koncem siječnja, utakmicom na Baldekinu kontra fenjeraša Karlovca.
Na odmoru su i odbojkašice Šibenika, koje nastupaju u prvoj B ligi (jug). One sezonu nastavljaju 11. veljače. Bilo je najava o mogućim novim imenima i u njihovim redovima, ali trener Stevo Branković je kazao da je trenutno izvjesnija solucija o nastavku sezone u istome sastavu.
 

07. svibanj 2024 00:06