StoryEditorOCM
Ostalosjajan portret

Hrvatski umjetnik oduševio djelom posvećenim Ivaniševiću i Đokoviću, pa im poslao snažnu poruku

Piše SPORT SD
23. studenog 2023. - 17:48

Suradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića već godinama izaziva veliku pozornost u svijetu tenisa.

Srpski tenisač i njegov hrvatski trener zajedno su pokorili svijet te postigli brojne trofeje i rekorde, a njihova je veza također pod budnim okom javnosti. Umjetnik i profesor likovne kulture iz Koprivnice Mario Dimić odlučio je svoj talent uložiti u rad koji je posvetio Đokoviću i Ivaniševiću. Remek-djelo nastalo ove godine je portret Ivaniševića i Đokovića rađen tehnikom kolaža s pregršt sitnih i fenomenalnih detalja i oduševio je javnost.

- Godinama pratim ATP i Đokovića. Nakon osvajanja trofeja na US Openu i rekordne 24 titule, došao sam na ideju za ovo. Trebalo mi je mjesec dana po nekoliko sati svaki dan jer je to zahtjevna tehnika. Rijetki se bave ovom tehnikom jer zahtijeva umjetničko akademsko obrazovanje iz grafičkog dizajna, rekao je Dimić za Kurir.

Dimić je još 2017. istom tehnikom izradio i Mirka Filipovića u pozi njegovog legendarnog "high kicka", a za kraj je poslao i poruku Ivaniševiću i Đokoviću:

- Ostanite ustrajni u suradnji i oborite apsolutno sve rekorde.

Inače, svaki detalj na radu pažljivo je napravljen. Trofej na vrhu kolaža kombinacija je svih Grand Slam trofeja koje je Đoković osvojio. Lijeva ručka tako predstavlja Australian Open, vrh trofeja je Wimbledon, sredina je Roland Garros, a desna ručka je US Open.

Rezultat od 15:40 postao je simbol mentalne i psihičke snage kada je Novak spasio dvije meč lopte protiv Federera i kasnije slavio 3:2 u setovima u antologijskom finalu Wimbledona 2019. (7:6, 1:6, 7:6, 4: 6, 13:12)

Brojka 400 označava nestvaran 400. tjedan koji je Đoković startao kao najbolji tenisač svijeta (Federer 310, Sampras 286, Lendl 270, Connors 268, Nadal 209, Agassi 101).

Zajednički portret Ivaniševića i Đokovića možete vidjeti OVDJE.

26. travanj 2024 21:35