StoryEditorOCM
Ostalonova pobjeda

Hrvatska svladala Gruziju: Tucka i Barakude u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva čeka Srbija

Piše Šibenski.hr
27. lipnja 2022. - 17:15

 Hrvatsku je nakon drugog mjesta u skupini dopao debitant na svjetskom prvenstvu Gruzija. Utakmica je završila pobjedom Hrvatske 13:7 (3:2, 4:2, 3:0, 3:3). Hrvatska je pobjedom u ovom susretu izborila četvrtfinale u kojem će igrati protiv reprezentacije Srbije. 

Utakmica je krenula čvrsto te je rezultat ne sredini prve četvrtine bio 2:2. Hrvatska je pormašila svoje prilike te time dala šansu Gruziji za vodstvo. U tom napadu naša je reprezentacija imala dva igrača manje, ali mladi igrač Juga Marko Žuvela presjekao je loptu i potom na drugoj strani poentirao za ponovno naše vodstvo. Tim rezultatom završila je prva četvrtina. 

U drugoj četvrtini prva je pogodak postigla Gruzija, ali onda je Hrvatska postigla tri uzastopna pogotka preko Jerka Marinića Kragića, Konstantina Harkova i Andrije Bašića. Do kraja četvrtine obe reprezentacije postigle su pogodak i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 7:4 za Hrvatsku. 

U trećoj četvrtini Hrvatska je s dva pogotka svog najboljeg strijelca Konstantina Harkova povećala svoju prednost. Hrvatska je s agresivnom i pokretljivom obranom u potpunosti spriječila Gruziju. Treći pogodak u ovoj četvrtini za našu reprezentaciju postigao je Marinić Kragić. 

U posljednjoj četvrtini Gruzija je postigla prva dva pogotka. Mi smo na to odgovorili pogotcima Žuvele, Fatovića i Marinića Kragića te sigurno priveli utakmicu kraju. Dodatnu sigurnost našoj reprezentaciji u ovom susretu donio je vratar Juga Toni Popadić sa šest obrana. 

20. travanj 2024 05:50