StoryEditorOCM
OstaloUspješno istrčan 2. Krka polumaraton

Hosea Kiplagat Tue i Hellen Jepkogei Kimutai pobjednci utrke

Piše Katarina Rudan
13. travnja 2019. - 17:00

Oko sedamsto trkača iz osamnaest zemalja u subotu je trčalo 2. Krkin polumaraton od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum, stazom dugom 21.098 metara. Mnogobrojni maratonci uspješno su istrčali stazu na toj međunarodnoj atletskoj utrci kroz Nacionalni park "Krka", u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine.

Prije njih, u cilj su uspješno utrčali i sudionici Fun Run utrke građana na 5,5 kilometara. Svi su natjecatelji dočekani u slavljeničkom, rimskom ozračju, kako i priliči amfiteatru Burnum, biseru antičke arhitekture.

Pobjednici Fun Run utrke građana u muškoj i ženskoj kategoriji su Igor Vuković i Aleksandra Roljić. Pobjednici 2. Krka polumaratona u muškoj i ženskoj kategoriji su Hosea Kiplagat Tue i Hellen Jepkogei Kimutai.

Poseban izazov trkačima bio je završni uspon iz kanjona Krke – cestom kojom je, pretpostavlja se, car Trajan sa svojim legionarima išao prema Burnumu. Zato je odlučeno da će trkač i trkačica koji najbrže svladaju taj uspon dobiti posebnu nagradu – krunu cara Trajana (Corona Traiani), kojom su se okrunili pobjednici polumaratona.

26. travanj 2024 15:51